Sikeres volt a kezdeményezés

2023.08.19. 07:00

Kitárta műhelye kapuját a látogatók előtt a tiszatenyői mester

Még külföldről, az Egyesült Államokból és Németországból is érkeztek látogatók Pozsa Sándor ostorkészítő tiszatenyői műhelyébe. A Nyári nyitott műhely nevű ingyenes kezdeményezés sikere minden várakozást felülmúlt.

Molnár-Révész Erika

Kiss Virág és édesanyja, Kiss Róbertné telefontokot és tolltartót is készítettek a műhelyben

Forrás: Beküldött fotó

Májusban nyitotta meg a látogatók előtt tiszatenyői műhelyét Pozsa Sándor ostrokészítő azzal a céllal, hogy bárkinek, aki érdeklődik az ostorfonás iránt, betekintést engedjen mesterségébe. 

– Az Egyesült Államokból, Németországból, Kistarcsáról, de Törökszentmiklósról és a környékbeli településekről is érkeztek látogatók, olyanok, akik kíváncsiak voltak a tenyői cifra ostorra. Volt, aki kifejezetten azt szerette volna megtanulni, hogyan kell ostort készíteni, de olyan is, aki az iránt érdeklődött, hogy milyen módszerrel kell a tarsolyt összevarrni, míg más kulcstartót, tolltartót vagy tokot készített – mesélte Pozsa Sándor. 

Az ostorkészítő mester hozzátette, bár a műhely augusztus, vagyis a nyári szünet végével bezár a látogatók előtt, bent a munka nem áll meg, hiszen továbbra is a legnagyobb gondossággal készülnek tovább a tenyői cifra ostorok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában