Augusztus 20.

2023.08.16. 17:00

Már áll a szolnoki színpad, íme a Szent István-napi ünnepi programkavalkád részletei

Szerda reggelre összeállították a nagyszínpadot a Tisza parkban, ahol koncertek, míg a Művésztelepen kenyérsütés, a Tisza-parton pedig tűzijáték várja majd az ünneplőket.

Mészáros Géza

Szerda reggelre felépítették a Szent István-napi programokra a nagyszínpadot a Tisza parkban

Fotó: Mészáros Géza

Szerda reggelre felépítették a Tisza parkban, a Szigligeti Színház–Tisza Szálló–Verseghy gimnázium hármas kereszteződésében a Szent István-napi rendezvénysorozatot kiszolgáló nagyszínpadot. Mint azt az eseményszervező Szolnoki Sportcentrum Kft. munkatársától megtudtuk, a többnapos ünnepségsorozat már augusztus 18-án megkezdődik: a TISZApArt Mozi szomszédságában álló Múzsák terén este 9 órától indul az Utcabál az éjszakában elnevezésű zenés program.

Másnap, 19-én a Tisza-parki nagyszínpadon 19 órától a Szimfonik Harsona együttes, majd 21.45-től a Republika nevű Republic Tribute emlékzenekar koncertje lesz megtekinthető-hallható.

Az augusztus 20-i fő napon délelőtt 10 órától a Tisza park nagyszínpadán színes, szórakoztató családi programok lesznek, közte Szulák Andrea, az Origo, az Oti Voice dzseszduó és Sasvári Sándor fellépési között.

Mindeközben a Szolnoki Művésztelepen 19-én és 20-án 13-tól 17 óráig kulturális események váltják egymást. Az állami ünnepen a művésztelepen 10 órától begyúrják, majd megsütik a Kárpát-medence kenyerét, míg a szomszédos Vártemplomban 11 órakor ünnepi szentmisét celebrálnak.

A Tisza parton fáklyás felvonulást tartanak 20:20-tól, tűzijátékot pedig este 9 órától, Szalay Ferenc polgármester köszöntőbeszédét követően. A hagyományos légiparádé a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár forgószárnyasainak és személyzetének leterheltségei miatt ezúttal elmarad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában