Szoljon podcast

2023.08.31. 15:57

Megköszönték a szolnoki diákok áldozatos munkáját

Diákoknak mondtak köszönetet csütörtökön a szolnoki városházán. A helyi önkormányzatnál és szervezeteinél csaknem 240 tanuló dolgozott a nyáron.

Hartai Gergely

Az ünnepségen a diákok tárgyjutalmat is kaptak munkájukért cserébe

Fotó: Nagy Balázs

A polgármesteri hivatalnál és a vármegyeszékhelyen nyári munkát végző diákoknak köszönte meg az elmúlt hónapok szolgálatait a település polgármestere. Szalay Ferenc csütörtökön a városháza rendezvényén elmondta: az idősebb generáció fontos feladata az utánpótlás kinevelése, mely minden szakterületre egyaránt vonatkozik.

Bíznunk kell benne, hogy a fiatal generáció képes lesz megoldani a felmerülő problémákat. A mi felelősségünk abban áll, hogy segítsük az ifjabbakat, akiktől mindannyian rengeteget tanulhatunk. Lendületesebbek, és teljesen más szemmel néznek a világra

– fogalmazott a városvezető.

Az eseményen Szalay Ferenc polgármester mondott beszédet
Fotó: Nagy Balázs

A központi nyári diákmunka program hátteréről megtudhattuk, a kezdeményezésben önkormányzatok és önkormányzati fenntartású gazdasági társaságok vehettek részt. A munkaidő napi 6 órát jelentett, melyet kéthetes időszakokban töltöttek a fiatalok. A nettó kereset átlagosan napi 6400 forint volt. Önkormányzati szinten összesen 234 diák végezhetett munkát Szolnokon. A programban olyan 16 és 25 év közötti fiatalok foglalkoztatására került sor, akik nappali tagozatos közép- vagy felsőoktatási intézményben tanulnak.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában