Ünnepség

2023.08.27. 17:02

Nemzetközi elismerés: a jászberényi Mező Marcell „Young Courage” díjat vett át Stockholmban – videóval

Hősies cselekedetével bátorságból és emberségből is tanúbizonyságot tett.

Illés Anita

A „Young Courage” díjat augusztus 27-én, Raoul Wallenberg emléknapján vehette át Mező Marcell

Forrás: YouTube

Nemzetközi elismerésben részesült a jászberényi Mező Marcell, a Kutyákkal az Életért Alapítvány önkéntese. Idén februárban 19 évesen a legfiatalabb mentőkutyásként utazott Törökországba, ahol négylábú társával, Blackkel részt vett a pusztító földrengés utáni mentésben. A Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatával öt napig tartó megfeszített küzdelemben kutattak túlélők után. 

Ebben az évben a svéd Raoul Wallenberg Akadémia „Young Courage” díját Magyarországról Mező Marcell érdemelte ki. 

A rangos díjat 2015-ben hozták létre olyan fiatalok számára, akik valamilyen egyedi cselekedetük vagy rendszeres tevékenységük által civil kurázsiról, emberségből és bátorságból tettek tanúbizonyságot. Mező Marcell az elismerést vasárnap délután vette át Raoul Wallenberg napján Stockholmban, francia, szerb, spanyol, svéd díjazottakkal együtt. 

Svédországban augusztus 27-én emléknapot szentelnek a hősként tisztelt Raoul Wallenberg diplomatának, aki a második világháború idején zsidók ezreit mentette meg a deportálástól Magyarországon. A Raoul Wallenberg Akadémia ezen a napon jutalmazza a Young Courage- és a Raoul Wallenberg-díj győzteseit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában