Elismerés

2023.06.12. 19:55

Nemzetközi siker: a jászberényi Mező Marcellnek ítélték oda a „Young Courage” díjat

A törökországi földrengés mentési munkálataiban szerepet vállalt Mező Marcell mellett két szolnoki fiatalt is díjaztak Budapesten.

Mészáros Géza

Mező Marcell

Fotó: Beküldött fotó

A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület pénteken adta át az „Emberség díjat” Budapesten, melyet azok a fiatalok kapnak meg, akiket a Raoul Wallenberg Academy által meghirdetett „Young Courage” (Fiatal Kurázsi) díjra jelöltek.

Idén Emberség-díjat kapott hat 12 és 20 év közötti személy, köztük két szolnoki fiatalember is. Veres Verát a Tesz-Vesz Ifjúsági és Gyermekalapítvány, Sarkadi Zsolt Sándort, a Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium diákját pedig Kollár Angelika tanárnő terjesztette fel.

Sarkadi Zsolt Sándornak is Dag Hartelius, Magyarország svéd nagykövete adta át az elismerést
Forrás: Beküldött fotó

A „Young Courage” díjat Magyarországról a húsz esztendős jászberényi Mező Marcell érdemelte ki, melyet Stockholmban vesz majd át. Mező Marcell önkéntesen részt vett kutyájával, Blackkel a törökországi földrengés mentési munkálataiban. A svéd Raoul Wallenberg Akadémia 2015-ben hozta létre a díjat olyan fiatalok számára, akik valamilyen egyedi cselekedetük vagy rendszeres tevékenységük által civil kurázsiról tettek tanúbizonyságot.

Veres Vera a svéd nagykövettel a budapesti ünnepségen
Forrás: Beküldött fotó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában