Tiszaföldvár

2023.08.23. 12:30

Színes programokkal, fergeteges hangulatban telt a XXI. Földvárak Találkozója – galériával

Két év kihagyás után szervezték meg a XXI. Földvárak Találkozója, idén a Tiszazugban ünnepeltek együtt a települések. A háromnapos rendezvénysorozatot egyebek mellett horgász-, főző- és íjászverseny, koncertek, vetélkedők színesítették, kulturális és gasztronómiai forgataggá varázsolva Tiszaföldvárt.

Pakainé Pusztai Nóra

Jó hangulatban telt a XXI. Földvárak Találkozója

Forrás: Földvári Hírlap közösségi oldala

Huszonhárom éve Dunaföldváron szervezték meg először a Földvárak Találkozóját, az évek alatt a vándorrendezvény háromnapossá nőtte ki magát.

– Próbáltuk elérni két év kihagyás után, hogy a program újrainduljon. A polgármesterek még tavasszal döntöttek arról, hogy Tiszaföldvár rendezhesse a találkozót – tudtuk meg Dobróka Andrástól, a tiszaföldvári művelődési ház vezetőjétől.

A tervezéskor, szervezéskor mindenki egy emberként fogott össze, így háromnapos fergeteges hangulatot sikerült a tiszazugi városba varázsolni.

– A Földvárak egymásnak is örültek, hiszen az elmúlt évtizedekben barátságok szövődtek – tette hozzá.

A programok közül mindenki megtalálta a neki tetszőt, a meleg és eső ellenére is mindig voltak érdeklődők. Horgász-, főző- és íjászversenyt, koncerteket, kiállításokat, vetélkedőt tartottak a hétvégén.

– A kapcsolat huszonhárom éve kezdődött, Dunaföldvár volt az ötletgazda. Balatonföldvár, Dunaföldvár, Pusztaföldvár után csatlakozott a külhoni Bácsföldvár, Székelyföldvár, Melegföldvár – sorolta a találkozó résztvevőit Hegedűs István polgármester.

A találkozón épített kapcsolatok nemcsak ezen alkalmakra korlátozódnak, sok barátság is született már. A háromnapos rendezvény kulturális és gasztronómiai kavalkáddá varázsolta Tiszaföldvárt.

– Pozitív visszajelzéseket kaptunk, jó volt a hangulat. Abban egyeztünk meg, hogy jövőre Dunaföldváron találkozunk – emelte ki a polgármester.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában