Összefoglaló

2023.08.30. 20:34

Tárolóépület és garázs lángot Kunszentmártonban – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Egy 9 négyzetméteres tárolóépület égett le teljesen Kunszentmártonban, az Újvilág út és a Csokonai út között. A lángok az épület mellett álló garázsra is átterjedtek. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a napokban Szolnok belvárosában fosztotta ki alvó áldozatát. A tolvaj áldozatának becipzározott övtáskájából lopta el pénztárcáját, a benne lévő hatósági igazolványokkal és 15 ezer forint készpénzzel együtt.

A közelmúltban több online csalás is történt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Nemrég egy kunhegyesi és egy törökszentmiklósi lakost tévesztettek meg, akiktől pénzt is kicsaltak az adathalászok. 

Egyebek mellett használati tárgyak és egy térfigyelő kamera ellopásával gyanúsítja a rendőrség azt a két jászfényszarui férfit, akik közül az egyiket őrizetbe vettek. A jászsági nyomozók előterjesztést tettek letartóztatására.

Ideiglenesen ismét bezárták a homoki játszótér vizes blokkját. A szülők felháborodva kértek tájékoztatást az ügyben. A Tiszaföldvári Városüzemeltető Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint sajnos megint történt egy kis rongálás, illetve nem megfelelően használták az illemhelységet.

A város önkormányzatának megbízásából a Szolnok Aszfalt Kft. járdafelújítási munkálatokat végez Cegléden a Jászberényi út 19-23. szám előtt. A munkálatok várhatóan október 6-ig tartanak majd.

Bogarasi lányból lett Tiszakürt polgármestere dr. Kiss Györgyné. Évtizedeken át dolgozott a helyi takarékszövetkezetben, ahol a lakosok is megismerték. 1994-től már képviselőként segítette a tiszazugi települést, 2014-ben választották meg először vezetőnek. Elhivatottságával kiérdemelte Az év polgármestere elismerést, melyet a napokban, a vármegyeházán vehetett át.

Emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre ítélt, ugyanakkor a gyermekek megrontásának vádja alól felmentett egy férfit kedden, nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék. A férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel és kétrendbeli szexuális erőszakkal vádolta az ügyészség.

Kutyái ugatására ébredt egy 70 éves férfi augusztus 28-án hajnalban kiskunfélegyházi otthonában. Az egyedül élő idős férfi ellenőrizni akarta, hogy minden rendben van-e a ház körül, ezért felkapcsolta a kerti lámpát és az udvarra ment. A sértett egyik disznóját szabadon találta kinn, a másikat nem találta, így a keresésére indult. Ekkor azonban hirtelen éles fájdalmat érzett a derekában, később kiderült, valaki meglőtte egy légpuskával. A történet itt még nem ért véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában