Szoljon podcast

2023.08.20. 18:59

Unikornis és dinoszaurusz szelte a Tisza habjait

SUP találkozóra invitálták a szolnokiakat augusztus 20-án. Az evezni vágyók a Tisza-Zagyva torkolatától indultak, a szolnoki szabadstrand felé vették az irányt. A távot teljesítőket egy üdítővel vendégelték meg.

Pakainé Pusztai Nóra

Jó hangulatban telt az esemény

Fotó: P. Pusztai Nóra

A SUP, vagyis az Állószörf egy izgalmas vízi sport, amely során egy hosszú deszkán állva mozoghatunk előre lapátolással. A különleges sport szerelmeseit vagy éppen a tapasztalatlan evezőket is várták a találkozó szervezői a Tisza és Zagyva torkolatánál vasárnap.

A SUP találkozó olyan élmény, ami összehozza az embereket, bármilyen szinten is állj a deszkán. Nem számít, mennyire tapasztalt vagy a deszkán, vagy hogy csak most ismerkedsz vele - a találkozón mindenki megtalálja a helyét és a kihívásokat 

– fogalmaztak a szervezők a felhívásban.

Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a SUP világszerte így a szolnokiak körében is nagy népszerűségnek örvend. Ezért gondolták, hogy közös programra hívják eme vízi sport szerelmeseit. A felhíváshoz szép számmal csatlakoztak, a távot volt aki unikornis és dinoszaurusz jelmezben evezte végig.

Mentőmellény viselésére hívták fel a figyelmet és a szervezők motorcsónakos kíséretet biztosítottak. 

Volt, aki óriás gumikacsán szelte a habokat
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Bartus Gábor lányával pattant SUP-ra, tapasztaltnak mondta magát korábban Szlovéniában gyorsabb folyókon is evezett már, de szívesen szeli a Tisza illetve a Holt -Tisza habjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában