Karbantartás

2023.09.15. 19:43

Folytatódik a felújítás: a szolnoki Tiszavirág híd számos eleme javításra szorul

Folytatódik a belvárosi gyalogos átkelő felújítása, hamarosan kicserélik a világítását, burkolatának egy részét és a liftet is.

Szoljon.hu

A Tiszavirág híd fényrendszerét garanciális munkában javítják

Fotó: Nagy Balázs

Csütörtökön délelőtt a Tiszavirág híd felső fémszerkezetén dolgozó alpinistákat pillanthattak meg a járókelők. Az átkelőn tábla hívta fel a figyelmet arra, hogy a helyszíni munkavégzés miatt óvatosan közlekedjenek a gyalogosok, kerékpárosok.

Lehullottak a csempék
Fotó: Mészáros Géza

– Kisebb munkákat végeztek a magasban a szakemberek. Ezek között elsősorban szezonális karbantartás, izzócsere és garanciális javítás szerepelt. A fejlesztésekkel még aznap végeztek – tudtuk meg  Molnár Ádám városházi sajtóreferenstől.

Mindeközben több olvasónk is megkereste szerkesztőségünket a Tiszavirág híddal kapcsolatosan. Mint azt jelezték, nem tudják, kihez forduljanak felvetésükkel, a városházához, esetleg a városüzemeltetéshez, miszerint a Tiszavirág gyaloghíd város felőli pillérénél kiépült kerékpáros rámpa csempéi folyamatosan hullanak, csúfítva a híd szépségét és közlekedésbiztonsági szempontból is nehezítve a bringázást.

A gyalogoshíd kerékpáros rámpáján lehullottak a csempék: csúnya és nem biztonságos
Fotó: Mészáros Géza

Az olvasói felvetéseket továbbítottuk Lits Lászlónak, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatójának.

– Szolnokon az önkormányzati hidak üzemeltetése társaságunkhoz tartozik – kezdte elöljáróban.

Állapotukat folyamatosan ellenőrizzük. A Tiszavirág hídon jelenleg is egy felújítás-sorozat zajlik. Szakaszos renoválását nem állítottuk le. Az elmúlt időszakban megtörtént a gyalogos-kerékpáros átkelő korrózióvédelme. De megújult a világítás-rendszere és kicseréltük a megrongálódott WPC-burkolatokat is.

– A felújítás folyamatát a mindenkori városi költségvetési forrás biztosítja, mi ehhez igazítjuk a kivitelezési munkákat. Ami biztos, hogy hamarosan megkezdődik a híd belvárosi pillérénél lévő lift és a liftakna felújítása. Ezzel párhuzamosan ezen szakasz burkolata is megújul. A téren a kandeláberek és a világítótestek karbantartása is megtörténik, jelenleg a költségvetési keret erre elegendő – hangsúlyozta Lits László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában