Továbbtanulás

2023.09.07. 06:55

Idén megduplázták a pótfelvételin bekerülő hallgatók számát a Szolnok Campuson

A Debreceni Egyetem az előzetes várakozásoknak megfelelően a pótfelvételin is kiemelkedően teljesített. A ponthatárokat a napokban hirdették ki. Az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont tájékoztatása szerint a tavalyi számadatokat szinte megduplázták.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Véget ért a felsőoktatási pótfelvételi eljárás. A Debreceni Egyetem az elmúlt években nem tapasztalt felvett hallgatói létszámmal büszkélkedhet.

– Az intézmény a Szolnok Campuson két kar esetében hirdetett meg képzéseket a pótfelvételi eljárásban, a Gazdaságtudományi Kar és az Egészségtudományi Kar szakjai közül választhattak a jelentkezők – tájékoztatott az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont.

Az eljárásban összesen 88 jelentkezőt vett fel ezekre a képzésekre a Debreceni Egyetem. 

– A legtöbb elsőévest az ápolás és betegellátás – dietetikus, az egészségügyi gondozás és prevenció – népegészségügyi ellenőr, az egészségügyi gondozás és prevenció – védőnő alapszakjaira, valamint a kereskedelem és marketing alapszakra vették fel – sorolták.

Ez mintegy kétszerese a tavaly felvett hallgatói létszámnak, a 2022-es pótfelvételi eljárásban mindössze 43 elsőéves jutott be az intézmény szolnoki campusára.

A szeptemberben kezdődő új tanévben az általános felvételi eljárásban felvett 441 fővel együtt így összesen 529 elsőéves hallgató kezdheti majd meg tanulmányait jászkunsági campuson. A szolnoki képzések iránt is ebben az évben volt a legnagyobb az érdeklődés, 2023-ban vették fel a legtöbb jelentkezőt.

A pótfelvételi eljárást követően, valamint a határon túli jelentkezőkkel és az angol nyelvű szakokra felvételizőkkel együtt mintegy tizenkétezer elsőéves kezdheti majd meg tanulmányait szeptemberben a Debreceni Egyetemen

 – összegezték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában