Galériával

2023.09.20. 18:14

Jubiláltak a karcagi madarászok

A Siroki Alapítvány díját a veresegyházi Papp László és Papp István kapta.

Daróczi Erzsébet

Egzótákat, papagájokat is kiállítottak

Fotó: Daróczi Erzsébet

Húsz éve tizennégy karcagi madarász megalapította a Karcagi Díszmadár Tenyésztő Egyesületet, mely ma is szárnyal: a hétvégén, az Ifjúsági Házban tartott jubileumi kiállításukra Karcag, Szajol, Tiszafüred, Nyíregyháza és Nyírtura madarászai vitték el pintyeiket, papagájaikat és galambjaikat.

A díjátadón Vajó Sándor elnök foglalta össze az egyesület sikereit, kiállítási eredményeit, szólt arról is, hogy utánpótlás híján a tagság az idősebb korosztályból kerül ki. Az alapítók közül Vasas Lászlónak és Kálmán Sándornak egy-egy emlékplakettet adott át az elnök.

Szepesi Tibor polgármester megköszönte valamennyi alapítónak, tagnak azt a húsz évet, mellyel színesítették Karcag programjait.

– Maradjon ilyen erős az egyesület, szálljon apáról fiúra, anyáról leányra az az akarat, ami összetartja ezt a közösséget, és akkor lesznek majd olyan fiatalok, akik bekapcsolódnak kezdőként ebbe a munkába – fogalmazott a városvezető.

Minden résztvevő oklevelet vett át, Tóth Péter nyíregyházi tenyésztő pedig az V. Hortobágy Kupát. A Siroki Alapítvány díját a veresegyházi Papp László és Papp István kapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában