NHSZ

2023.09.10. 19:00

Két hétvégén szállítják el a lomokat Szolnokon

Ahogy minden évben, idén is meg lehet szabadulni a felesleges holmiktól Szolnokon. A szolgáltató két szeptemberi hétvégén szállítja el a kihelyezett lomokat.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: MW Archív

Lomtalanítás lesz Szolnokon. Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. és a város önkormányzata szeptember 16-án és szeptember 23-án szervezi meg az ingyenes közterületi szelektálási akcióját a vármegyeszékhelyen. Ahogy arról a szolgáltató hírportálunkat tájékoztatta: a lomtalanítás során a vármegyeszékhely ingatlantulajdonosainak lehetősége van arra, hogy a háztartásában keletkező lomokat, használhatatlan bútorokat (szekrény, ágy, szék, stb.) ingyenesen elszállíttathassák. 

Kérjük a lakosoktól, hogy a hulladékot kizárólag a lomtalanítás reggelén hét órakor helyezzék ki, ezzel is segítve kollégáink munkáját. Jelentős probléma ugyanis a lomizás, ami bűncselekmény, a kihelyezett lomok a szolgáltató tulajdonát képezik. A közterületfelügyelet, illetve a rendőrség fokozott létszámmal van jelen Szolnok területén ilyenkor

– hangsúlyozták az NHSZ illetékesei.

Szeptember 16-én az Abonyi úttól, a József Attila úttól, a Baross utcától, valamint a Kossuth Lajos úttól délre eső városrészeken (beleértve a Szandaszőlős, Alcsi Holt-Tisza hobbik városrészeket is) viszik el a felesleget a cég munkatársai. Huszonharmadikán pedig az Abonyi úttól, a József Attila úttól, a Baross utcától, valamint a Kossuth Lajos úttól északra eső városrészeken (beleértve a Pletykafalu és Partoskápolna városrészeket is) gyűjtik majd a lomokat.

A lomtalanítási akció során ezúttal sem adható át építési- és bontásihulladék, veszélyes-, kertgondozásból származó-, valamint elektronikai hulladék. Mindezek elhelyezésével kapcsolatban a lakosság a hulladékudvarokat, vagy a társaság ügyfélszolgálati irodáját lehet felkeresni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában