Hagyaték

2023.09.20. 12:20

Koszorúzással emlékeztek a földvári múzeum alapítójára

Dr. Varga Lajosra, a Tiszazugi Földrajzi Múzeum alapítójára emlékeztek szombaton Földváron. A történelem-földrajz szakos középiskolai tanár munkásságát elevenítették fel, hagyatékának gondozásáról is szó esett a rendezvényen.

Pakainé Pusztai Nóra

Egykori tanítványok anekdotáira is jutott idő a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban tartott emlékünnepségen

Forrás: Tiszazugi Földrajzi Múzeum Facebook -oldala

A Tiszazugi Földrajzi Múzeum alapítójára emlékeztek szombaton. Ahogy arról az intézmény vezetése tájékoztatott, dr. Varga Lajos 110 éve született Szentesen, majd 1950-től a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnáziumban tanított egészen 1973-as nyugdíjba vonulásáig. Kiemelkedő szaktanári munkásságáért számtalan elismerésben részesült. A történelem-földrajz szakos középiskolai tanár 1956-ban alapította meg a térségben egyedülálló Tiszazugi Földrajzi Múzeumot Földváron. 

Az intézmény munkáját kilenc éven keresztül irányította, de élete végéig munkatársa maradt. Húsz éve, 2003. szeptember 16-án hunyt el

 – tudtuk meg.

A rendezvényen Béres Mária múzeumvezető dr. Varga Lajos hagyatékának gondozásáról beszélt, majd a tanítványok visszaemlékezéseit is meghallgatták. Az ünnepség részeként megkoszorúzták az emléktáblát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában