Szoljon podcast

2023.09.19. 16:00

Megnyitotta kapuit a nyolcadik közfoglalkoztatási kiállítás Szolnokon

Közfoglalkoztatási kiállítás nyílt kedden délelőtt a szolnoki Hild János téren. A hagyománnyá vált eseményre tizenkilenc kiállítót vártak.

Hartai Gergely

Közfoglalkoztatási Kiállítást rendeztek a Hild téren

Fotó: Mészáros János

A nagyszabású rendezvényen megnyitóbeszédet mondott dr. Berkó Attila főispán, aki szavaiban a közfoglalkoztatás eredményeit méltatta.

Feltehetjük a kérdést, hogy vajon szükség van-e a közfoglalkoztatásra, hiszen az imént megnyílt pályaválasztási kiállításon arról hallhattunk, hogy munkaerőhiánnyal szembesülnek a cégek. Azt hiszem, fontos ez a foglalkoztatási forma, az értékteremtő közfoglalkoztatásnak ugyanis helye van a vármegyében

 – hangsúlyozta a főispán.

Dr. Berkó Attila hozzátette, a Hild téri kiállítók közül sokan évről évre visszatérő vendégek, és bízik abban, hogy a mustra szép hagyománya a jövőben is megmarad.

A színpadon ezután a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket. Réthy Pál elmondta, Szolnok immár nyolcadik alkalommal rendez közfoglalkoztatási kiállítást. – A mai esemény legfőbb üzenete, hogy a foglalkoztatók megismerjék egymás munkáját, programjait, és hogy tapasztalatokat cseréljenek – ecsetelte a mustra jelentőségét az államtitkár.

Réthy Pál ezt követően a hazai és a vármegyei munkaügyi adatokról ejtett szót. – 2013 januárjában a vármegyében meghaladta a 26 ezer főt az álláskeresők száma, most 12 309 főről szólnak a hivatalos adatok. Idén augusztusban a foglalkoztatók országosan 26 ezer üres állást jelentettek be, és jelentős számú bejelentés érkezett a Jászkunságból is – emelte ki.

– A közfoglalkoztatás olyan repertoárt jelenít meg, amely nemcsak értékteremtő, hanem a közösségek felzárkózását is segíti – vette át a mikrofont a vármegyei közgyűlés elnöke. Hubai Imre rámutatott: a Jászkunságban sajnos még mindig magas a munkanélküliek száma, sokan várnak arra, hogy képzéssel, lakhatással felzárkózzanak az országos tendenciákhoz.

A közfoglalkoztatásban tevékenykedők nagyban szolgálják térségünket, gyakran kemény fizikai munkával járó feladatokat látnak el 

– emlékeztetett zárszavában Hubai Imre.

A hivatalos megnyitó után ételkóstolóval, valamint népi- és kulturális műsorokkal várták az érdeklődőket.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában