Segítségnyújtás

2023.09.15. 17:21

„Nagyon drukkolunk neki!” – sztársportolók fogtak össze a bénulással küzdő kis Alexért

Egy sérült kisfiúért fogtak össze a sztársportolók: többek között Kabát Péter egykori labdarúgó és Ungvári Miklós cselgáncsozó is Kisújszállásra érkezett. A bénulással küzdő kis Oros Alex műtétjére 17 millió forintot kellene összegyűjteni...

Daróczi Erzsébet

Az Oros családhoz érkeztek: Ungvári Miklós, Kabát Péter, Szilágyi Sándor, Antal Zoltán, Horváth Tibor, Badalik Szabolcs, Ungvári Attila, és Kurai László

Fotó: Daróczi Erzsébet

A májusban világra jött Oros Alex jobb karja szülés közben megsérült, emiatt az egész jobb karja le van bénulva, állapotának javulása sajnos kizárólag műtéti úton lehetséges. Ráadásul Magyarországon nincs lehetőség ilyen műtétre, ezért a szülők külföldön kerestek orvosi segítséget. Egy bécsi klinika orvosai vállalták, hogy elvégzik a szükséges operációt november 7-én. A család addigra szeretné a műtétre és rehabilitációra szükséges 17 millió forintot előteremteni. Kisújszálláson széleskörű összefogás indult a szükséges anyagi forrás előteremtése érdekében, eddig már 3,7 millió forintot sikerült összegyűjteni, amiért nagyon hálásak a szülők, Oros Kálmán és Igriczi Zsanett.

Tegnap neves sportolók és üzletemberek érkeztek a családhoz, hogy segítsenek a műtéthez szükséges pénz összegyűjtésében.

– Nagyon szeretek segíteni, és nem csak év végén, karácsony táján. A Pacidoki Alapítványnál lovas terápiával is foglalkoztam – mondta Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó, a férfiválogatott szövetségi kapitánya. Sokan nem tudják, hogy én is tízgyermekes családba születtem, így pontosan tudom, mit jelent egy-egy segítő kéz.

Kabát Péter egykori válogatott labdarúgó is első szóra elfogadta a felkérést.

– Én mindig is azt vallottam, ha megtehetjük, akkor kutya kötelességünk segíteni. Amikor idefelé tartottunk, arról beszélgettünk, hogy miként fogadnak majd. Nagyon örülünk, hogy tudunk segíteni, reméljük, hogy a kicsi jobban lesz, és sikerül a műtét. Nagyon drukkolunk nekik! 

Badalik Szabolcs hetvennyolcszoros strandlabdarúgó-válogatottal a család másik gyermeke, a kétéves Kálmánka hamar megtalálta a közös hangot, együtt játszottak az ágyon, miközben beszélgettünk.

– Igazából azért tartom fontosnak, hogy segítsek, mert mindazt a jót, amit a sorstól kaptam, vissza szeretném adni. Most is az első szóra igent mondtam, és örömmel jöttem. Imádom a gyerekeket, nagyon gyorsan meg is találom velük a hangot, élmény most itt lenni. Bízom abban, hogy a kezdeményezés eléri a célját, és összefogással újabb kisgyermeknek tudunk segíteni.

A család továbbra is várja az adományokat az MHB Banknál, Igriczi Zsanett néven vezetett számlára: IBAN szám: HU 32, számlaszám: 53300689-18812583-00000000.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában