Détár István

2023.09.09. 20:30

Nyolcvan felett is a biztonságos közlekedést segíti a szolnoki polgárőr

Détár István sokéves munkáját méltatta a minap közösségi oldalán Szalay Ferenc szolnoki polgármester. Mint írja, a helyi polgárőr a nyolcvanon túl is szívesen irányítja a forgalmat, csaknem negyedszázada segíti a biztonságos közlekedést.

Hartai Gergely

Détár István polgárőr munkában a Szegő Gábor Általános Iskola előtt

Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

„Egy éve februárban írtam Pista bácsiról, aki nyolcvanévesen minden reggel felölti a polgárőr egyenruhát, és a Szegő Gábor Általános Iskola előtt segíti a biztonságos átkelést a tanév során. Szerencsére semmi sem változott, – immár nyolcvanon túl is – már-már virtuóz karmozdulatokkal inti az autósokat megállásra, indulásra, a gyerekek és felnőttek pedig ismerősként üdvözlik őt.” – méltatta Détár István munkáját Facebook-oldalán a vármegyeszékhely polgármestere. 

Szalay Ferenc hozzátette: Pista bácsi egy híján negyedszázada polgárőrködik, ezalatt több mint tíz évig a Széchenyi lakótelepen, negyedik éve pedig a Szegő iskola előtt áll minden reggel háromnegyed héttől nyolcig. Tiszteletre és elismerésre méltó, hogy ennyire elkötelezett urat tud tagjai sorában a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület – fogalmazott a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában