Én Is Vagyok!

2023.09.17. 18:00

Régóta vártak már erre Szolnokon: beindulhatott a fűtött medencés hidroterápia

Medencefűtő berendezést vásárolhatott hidroterápiás kezeléseihez az Én Is Vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete. Az eszközt egy programban, a szolnoki lakosok által leadott szavazatoknak köszönhetően tudta beszerezni a sorstársi szervezet.

Kovács Berta

Már voltak, akik élvezhették a hidroterápiás foglalkozás előnyeit

Forrás: Beküldött fotó

A szolnoki egyesület Besenyszögi úti telephelyén kialakított, négyszer három méteres, százhúsz centiméter mély, vízforgatóval ellátott medencében – melynek vizét immár melegíteni is tudják – augusztusban megkezdődhettek a mozgásfejlesztő foglalkozások.

– Azért éreztük fontosnak, hogy hidroterápiát is biztosítsunk tagjainknak, érintett sorstársaknak, mert sok mozgássérült gyermek, de akár felnőttek is, a strandokat, fürdőket nem tudják igénybe venni vagy az ottani nyüzsgést elviselni, sokszor nagyon zavarónak érzik az épek vizslató tekintetét. Ugyanakkor nagyon hasznos számukra a vízben folytatott mozgástevékenység. 

Nálunk azonban biztonságérzetet nyújtó környezetben, családtagjaik körében élvezhetik a hidroterápia, a fürdőzés örömét. A vízi foglalkozásoknak köszönhetően mozgásuk észrevehetően könnyedebbé, felszabadultabbá válik

.

– Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy-egy ilyen foglalkozás a kapcsolatépítést is segíti, nincs tömeg, a gyerekek vagy a szülők is nyugodt, családias viszonyok között tudnak ismerkedni, megbeszélni a problémáikat. Baráti, sorstársi közösségben tudnak pár órát eltölteni – fejtette ki Fehérváry Tünde, az egyesület elnöke, aki maga is kerekesszékes.

Azt is elmondta, ahhoz, hogy ne csak a legmelegebb nyári időszakban biztosíthassák a hidroterápiás lehetőséget, amikor a napsütés felmelegíti a medence vizét, szükség van a 10 kW-os medence hőszivattyúra. Így immár májustól októberig biztosíthatják a hidroterápiát.

Új szakmai projektjükben autistákat is megcéloznak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában