XII. Jászkiséri Nemzetközi Pálinka – és Párlatverseny

2023.09.24. 16:00

Rekordszámú nevezés érkezett a jászkiséri pálinkamustrára

Az önkormányzat idén is kétnaposra szervezte a Jászkisér szeretlek programsorozatot.

Pesti József

A beérkezett minták mennyisége alaposan megdolgoztatta az egyébként szép számú zsűrit

Fotó: Pesti József

A XII . Jászkiséri Nemzetközi Pálinka – és Párlatversennyel kezdődött  péntek délelőtt a két napra tervezett, egyéb eseményekben is bővelkedő rendezvény a településen.  A beérkezett minták mennyisége alaposan megdolgoztatta az egyébként szép számú zsűrit, hiszen a különböző fajtájú, ízű nedűből  összesen 231 bírálatot kellett elvégezniük, ami bizony jó ideig eltartott.

A szombati nap főzőversennyel indult. Talán az  esős időnek is köszönhető, hogy idén mindössze 9 csapat nevezett a gasztronómiai kihívásra. A  Művelődési Ház előtti téren, a sátrak alatt azért jó hangulatban  rotyogott a bográcsokban a  finomabbnál finomabb étel. A  közösségi színtér nagytermében közben megkezdődött a pörkölttorta és a házi sütemények versenye, amit a katolikus templomban a pálinkaszentelés és a pálinkalovag – avatás követett. 

Délben kategóriánként kihírdették a pálinkamustra nyerteseit, melynek a legértékesebb díját 2022-es évjáratú feketeribizli párlatával az Erdélyi Pálinkaház kapta. Délután két óra után megtudhattuk,  hogy a főzőversenyen a zsűri döntése alapján a Bozsó –  Team csapata végzett az élen. Hatan személyenként több pörkölttortával is neveztek , közülük Borbély Béláné alkotása bizonyult a legszebbnek, legjobbnak , míg a 8 házi sütemény közül az először induló Szeremi Anikó édessége ízlett legjobban a döntéshozóknak .

A nap további részében kulturális műsorok váltották egymást. Fellépett többek között Csernik Pál Szende meseelőadó, Fehérvári Péter színművész és a TNT zenekar is.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában