Különleges jármű

2023.09.01. 19:55

Szolnokon járt a világ egyik legnépszerűbb vonata, az Orient Express

A világ talán legismertebb vonata, az Orient Express haladt át múlt vasárnap a szolnoki vasútállomáson. A misztikus nosztalgiavonat a Párizs-Isztambul vonalon „tette tiszteletét” a jászkunsági vármegyeszékhelyen.

Hartai Gergely

Az Orient Express Párizsból haladt Isztambulba

Forrás: A Venice Simplon-Orient-Express Facebook-oldala

Többen is szemtanúi voltak a napokban, hogy különleges vonat haladt el a szolnoki vasútállomáson. Mint megtudhattuk, a szerelvény nem más volt, mint a világhírű Orient Express, kevésbé ismert nevén a Venice Simplon-Orient-Express. Az Agatha Christie angol krimiírót is megihlető járműcsoda útjával kapcsolatban a MÁV kommunikációs igazgatóságához fordultunk. Válaszukban röviden arról tájékoztattak, hogy a szerelvény még múlt vasárnap haladt át Magyarország területén. A pontos úti célokról azonban nem közöltek részleteket.

A vonat belseje az 1920-as évek hangulatát idézi
Forrás: A Venice Simplon-Orient-Express Facebook-oldala

A nosztalgiajárat foglalási oldalán arról találtunk információt, hogy a luxuslakosztályokkal és az 1920-as évek hangulatát idéző étkezőkocsival felszerelt járműlegenda a Párizs-Isztambul útvonalon „ejtette útjába” hazánkat, s benne a jászkunsági vármegyeszékhelyet is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában