Őszi esőzések

2023.09.24. 08:30

Vasárnaptól a Jászkunságban is feloldják a tűzgyújtási tilalmat

A tűzgyújtási tilalom visszavonását követően is csak ‒ szélcsendes időszakban ‒ kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad tüzet rakni erdőterületen.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve szeptember 24-től az ország egész területén, így a Jászkunságban, vármegyénk térségében is visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.

Az időjárás előrejelzés alapján az elkövetkezendő napokban hűvösebb, párás időjárás és elegendő csapadék várható a felszíni holt biomassza átnedvesedéséhez. Sok lesz az ország felett a felhő, délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből többfelé várható tartós, intenzív eső. Mindezen várható időjárási körülmények megszüntetik a fokozott tűzveszélyt az erdőkben és fásításokban, ezért a hatóság vasárnaptól valamennyi vármegyében visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.

A tűzgyújtási tilalom visszavonását követően is csak ‒ szélcsendes időszakban ‒ kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad tüzet rakni erdőterületen. A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról.

A tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában