Szavazás

2023.10.26. 12:30

A Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesületét is jelölték az idei Önként Jöttem díjra

A Családbarát Magyarország Központ az önkéntes munka elismerésére, az önzetlen magatartás népszerűsítésére alapította az Önként Jöttem díjat, amelyre idén több mint 35 szervezetet jelöltek.

Illés Anita

A Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete idén ünnepelte 15. születésnapját

Fotó: Pesti József

A szakmai zsűri hosszas mérlegelés után végül négy szervezetet választott ki: a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesület mellett a Balatonszemesi Adománybank, a Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány és a Tündérpakk Alapítvány várja a szavazatokat november 20. éjfélig a csalad.hu/onkentjottem oldalon. A kitüntetést minden évben olyan szervezet nyerheti el, amely legalább egy éven át ingyenesen végzett valamilyen társadalmilag hasznos tevékenységet és hozzájárult az önkéntesség kultúrájának növekedéséhez, előmozdításához és a közönségszavazás során az érvényesen leadott szavazatok közül a legtöbbet kapja. A díjat december 5-én az Önkéntesség Világnapján adja majd át Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára, a 2023-as Önként Jöttem díj nagykövete és dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője – olvasható a csalad.hu oldalon.

Adományokkal segítik a beteg, hátrányos helyzetű gyerekeket

Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapat Egyesülete immár tizenöt éve végez karitatív tevékenységet. A közösség 2008-ban indult tárgyi adománygyűjtése mára egy nagy, fiatalokból álló önkéntes csapattá nőtte ki magát. 

– Éveken át a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika kis betegeinek gyűjtöttek a karácsonyi időszakban játékokat, ruhákat, élelmiszer és tisztasági csomagokat, könyveket. 2014-től a tevékenységük kibővült több olyan dologgal, ami elősegítheti a súlyos beteg, valamint hátrányos helyzetű gyerekek napjainak jobbá tételét, fejlődését. Azóta is igyekeznek minél több intézménnyel felvenni a kapcsolatot, főként a jászsági térségben. 2016-tól foglalkoznak műanyagkupak gyűjtéssel, a Jászságban lévő kupakgyűjtő szívek nagy részét ők üzemeltetik – írta honlapján a Családbarát Magyarország Központ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában