Gallyazás

2023.10.22. 13:30

Az utcákról is gyűjthettek a lakosok tüzelőt Zagyvarékason

Gallyazást végeztek az elektromos vezetéket környezetében, a gallyakat összeszedhették a lakosok.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Októberben az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. megbízásából nyiladéktisztítási, gallyazási munkálatok zajlottak a településen az elektromos vezetékek biztonsága érdekében. A fák és bokrok ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát ugyanis nagymértékben zavarhatják, a vezetékekhez érő, szélben hozzáütődő ágak áramkimaradásokat okozhatnak.

Az önkormányzat arra biztatta a lakosokat, hogy akinek szüksége van tüzelőre, az az elmúlt héten vasárnapig bezárólag szedje össze az utcán heverő ágakat. A maradék fanyesedéket október 24-én az önkormányzat kezdi el begyűjteni. Polónyi László polgármester elmondta, felmerült, hogy a faanyagot hasznosítására egy gombásszal kötnek megállapodást, ő megoldaná a gallyak aprítását, elszállítását. Található ugyan az iskolánál pellettel működő kazán, de jelenleg vegyes tüzelésű kazánnal oldják meg a fűtést. Arra pedig jelenleg az önkormányzatnak nincs kapacitása, hogy megoldja a darálást, a közmunkás állományuk is csekély létszámú a feladatokhoz. Rendelkeznek ugyan egy darálóval, de kicsi a kapacitása, és a működésével is vannak gondok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában