Összefogás

2023.10.22. 19:00

Homokozhatnak a jenei diákok

A helyi általános iskolában a gyerekek kérése nyomán a szülői munkaközösség gondoskodott egy lezárható udvari homokozó megvalósításáról.

Kovács Berta

A homokozót Vágó Béla iskolaigazgató mutatja

Fotó: Mészáros János

Kedvükre homokozhatnak végre a gyerekek. A tiszajenői Szent István Római Katolikus Általános Iskola udvarán nemrég készült el egy fedett homokozó, ahol a kicsik a szünetekben kedvükre játszhatnak. A szülői munkaközösségnek köszönhetően új udvari játékkal gyarapodott az intézmény, anyukák, apukák adták össze ugyanis a költségeket is, amely mindenestől 320 ezer forintra rúgott. 

Mint Vágó Béla iskolaigazgató elmondta, a kicsik kívánsága volt az iskolai homokozó, a szülők pedig nyitottak voltak rá, még előző tanév vége felé el is dőlt e kérdés. Szerették volna, ha a tanév elején elkészül, de a homok elhelyezésére szolgáló fa alapot egyéb munkái miatt az asztalos csak most tudta elkészíteni. A fedélnek köszönhetően a homok tiszta marad, a szél nem hordja bele a faleveleket, szemetet, állatok sem tudnak belepiszkítani, és eső után is ugyanúgy tudják használni a diákok. Egy különálló, lakattal lezárható udvari ládában pedig egyéb kelléket, kislapátokat, vödröket, stb. tudnak tárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában