Hagyomány

2023.10.06. 07:30

Idén már saját kertbe is lehet babafát ültetni Mezőtúron

Idén is folytatódik a babafa-program a településen. Néhány napig még lehet jelentkezni a családoknak a környezetszépítő programra.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Az elmúlt években eddig közel kétszáz facsemetét ültettünk a résztvevő családokkal közösen az újszülött gyermekek tiszteletére – mondta el a babafa programmal kapcsolatosan Szűcs Dániel. A településvezető hozzátette: a hagyomány a következő hetekben a 2022-ben született gyermekek részére ültetett fákkal folytatják. 

Kiemelte: a kezdeményezés célja továbbra is az, hogy a fák ültetésével szépítsék környezetüket, s neveljék környezettudatosságra a gyermekeket.

– Szülői visszajelzések alapján az idei évtől biztosítjuk annak a lehetőségét is, hogy a családok a saját kertjükben ültethessék el a babafákat. Azoknak, akik nem tudják kertes házban elültetni a facsemetéket, számukra az elmúlt évek mintájára, lehetőség szerint lakóhelyükhöz közeli közterületen próbálunk faültetésre alkalmas helyszínt találni – tudtuk meg a városvezetőtől. A facsemetéket továbbra is az önkormányzat biztosítja, a faültetésről szóló hivatalos levelet a napokban kézhez kapják azon szülők, akiknek 2022-ben született gyermekük. 

– Aki szeretne fát ültetni, október 10-ig még jelentkezhet az önkormányzat illetékeseinél a szükséges adatokkal – emelte ki végül a polgármester.


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában