Bárki licitálhat

2023.10.09. 17:24

Kié lesz a dedikált Fradi-mez? Továbbra is a tönkrement tűzoltóautó javítására gyűjtenek Tiszaföldváron

A Ferencvárosi Torna Club által dedikált mez is kalapács alá került a Jótékonysági Csoport-Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság licitoldalon. A befolyt összeget a tűzoltóautó javítására, új vásárlására ajánlják fel.

Pakainé Pusztai Nóra

A befolyt összeget a tűzoltóautó javítására, új vásárlására ajánlják fel

Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Még tavasszal derült ki, hogy a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság autója alkalmatlan a vonulásokra. Az akkori számítások szerint a karbantartásra, javításra tízmillió forintra lett volna szükség. A térség lakói összefogtak, a közösségi oldalon licitcsoportot indítottak, ahol az apróbb tárgyak mellett például egy motor eladásából származó összeget is felajánlottak. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a gyűjtésnek országos híre ment, Máté Bálint, a Ferencvárosi Torna Club nemzetközi osztályvezetője a felnőtt férfi kézilabdacsapat dedikált mezével érkezett a Homoki Általános Iskolába. Nem sokkal később Blaskó István a Szolnoki Olajbányász csapattagjainak aláírásával díszített szurkolói pólóval lepte meg a földvári tűzoltókat. Fábián Attila Nándor, a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság vezetője arról tájékoztatott, hogy ez utóbbi a közösségi oldal licitcsoportjának köszönhetően nemrégiben gazdára is talált, a győztesnek a napokban adják át a pólót.

Mindeközben az FTC szurkolói is árgus szemmel figyelhetik a Jótékonysági Csoport-Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság licitoldalt, ugyanis a napokban kalapács alá került a mez is. Az árverést november 30-án éjfélkor zárják le, a mez kezdő kikiáltási értéke ötvenezer forint. A befolyt összeget az tűzoltóautó javítására fordítják a tiszaföldvári lánglovagok, akik az év 365 napján éjjel-nappal vonulnak a különböző esetekhez. Az elsődleges vonulási terület Rákócziújfalu, Martfű, Kengyel, Tiszaföldvár és Cibakháza, közel 26 ezer lakos él abban a térségben. 

A gyűjtés során eddig közel másfél millió forint érkezett, többen munkájukkal segítették a parancsnokságot. Nagy Ferenc helyi vállalkozó a laprugók rendbe tételét vállalta, legutóbb a túrkevei KeviPlaszt Bt. a repedt víztartályt üvegszálas műgyantás technológiával javította meg.

Minden segítségért hálásak vagyunk. Lépésenként haladunk, a motor és a szivattyú még hátra van 

– tudtuk meg a parancsnoktól. 

Hozzátette: minden lehetőséget megragadnak, nemrégiben adtak be pályázatot, ahol hétmillió forintot lehet igényelni tűzoltóautó vásárlására.

– Egy használt, de jó állapotú jármű 30-40 millió forint, a pályázat ennek csak egy részét fedezné – hívta fel a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában