Menetrend

2023.10.19. 15:30

Mutatjuk, hogyan közlekednek a buszok és a vonatok a hosszú hétvége alatt a Jászkunságban

A MÁV-Volán csoporthoz tartozó közlekedési társaságok idén is nagy figyelemmel, az ünnepekhez igazították a MÁV-START, Volánbusz és a MÁV-HÉV közlekedési rendjét.

Köllő Judit

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Walczer Patrik

Az október 23-i ünnep miatt változik a vonatok és a Volánbusz járatainak közlekedési rendje. A vonatok október 22-én az ünnepnapi, 23-án a vasárnapi, 24-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz járatai 22-én munkaszüneti napon, 23-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, míg 24-én a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek.

Várhatóan sokan kelnek útra, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.

A többször igénybe vett, reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a többi hétvégén a megszokottnál nagyobb kapacitással, plusz kocsikkal közlekednek. Az Elvira menetrendi keresőben nyomon követhető egy vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok kiválaszthatják a nekik megfelelő, még szabad ülőhellyel rendelkező helyjegyes vonatokat. Az eddigi tapasztalatok alapján a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú InterCity vonatokhoz 2-3 kocsival többet kapcsolnak.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 20-án 10 órától október 23-án éjfélig vehetik igénybe a MÁV-START vonatain.

Az ünnepi boltzár a buszközlekedést is érinti

A helyi járatok menetrendjéről a társaság honlapján, a települések aloldalain érhetők el információk. Az áruházak és bevásárlóközpontok október 23-án zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Szolnokon a 17-es (Vasútállomás – Family Center – Vasútállomás) vonalon a járatok nem közlekednek. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos további tájékoztatás a Volánbusz honlapján érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában