Nőtt a biztonság

2023.10.18. 07:26

Negyven férőhelyes parkolóval bővült a földvári iskola

A tiszaföldvári iskola parkolójának kialakításánál a biztonság volt a fő szempont. Ezután nem az intézmény előtt szállnak ki a gyermekek az autóból és sietnek át a forgalmas szakaszon, hanem az útjuk egy belső kapun át vezet.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A napokban megnyitotta kapuit a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola parkolója. Cseuz Zsolt alpolgármestertől megtudtuk, a területet önkormányzati forrásból alakították ki. A város egy idősebb házat vásárolt meg, majd lebontották azt, így lett helye a negyven férőhelyes parkolónak, mely kialakításának legfőbb indoka a balesetmegelőzés volt.

Korábban az autóval érkező szülők az út mentén húzódtak le, míg gyermekük kiszállt. Közel egy hete a parkoló területéről egy belső kapun át biztonsággal mehetnek a tanulók az iskola területére. Az intézmény vezetése arra kérte a szülőket, hogy délután is ott várakozzanak. 

A területet egyébként reggel 6 és este 6 óra között tartják nyitva, a parkolás rendjéről a helyszínen egy táblát is kihelyeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában