A héten így marad

2023.10.16. 14:31

Nincs sem fűtés, sem meleg víz a szolnoki Kodály iskolában

Nem várt technikai probléma miatt sem meleg víz, sem fűtés nincs a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolában, a mellette lévő uszodában és a Bartók Béla zeneiskolában. A megoldást a hét végére ígérik.

Pakainé Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Bár már napokkal ezelőtt is beszélték a szülők, hogy probléma lehet a fűtés és melegvíz-szolgáltatással a szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei általános iskolában, hivatalos értesítést csak hétfőn a kora délutáni órákban kaptak erről. A szülők egy része felháborodva olvasta az üzenetet.

A Krétán érkezett az értesítés, Szamosfalvi Gabriella intézményvezető arról tájékoztatta a szülőket, hogy az iskolában a gázelosztó a múlt héten meghibásodott, a gázt elzárták.

– Előre nem látható okok miatt a hétfői újraindítás nem volt lehetséges, a szakemberek hét végére ígérik a visszakapcsolást. Addig fűtés és meleg víz az iskolában, az uszodában és a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában sincs – közölték.

Az intézményvezető megkeresésünkre elmondta, hogy a fűtési szezon beindulásakor egy előre nem várt technikai probléma adódott, melyen már a múlt hét végén is dolgoztak.

– Sajnos nem sikerült az elmúlt napokban újraindítani a rendszert, a szakemberek e hét végére ígérik, hogy visszaállhat a fűtés – erősítette meg.

Azt kéri az iskola vezetése, hogy a gyermekeket öltöztessék rétegesen, bár mint megtudtuk a tantermekben egyelőre megfelelő a hőmérséklet. Hozzátették, akinek lehetősége van a délutáni, nem kötelező tanórákról hazaviheti gyermekét.

– Minden tanteremben van hőmérő, folyamatosan ellenőrizzük a hőmérsékletet – mondta az intézményvezető.

Vegyesen fogadták a szülők a fűtés hiányát 

Délután négy tájban a szülők a szokásos módon várták a gyerekeket az iskola előtt, kisebb csoportokban beszélgettek, természetesen a meleg víz és a fűtés hiánya is a témák között szerepelt.

Akadtak közöttük, akik ott hallottak először arról, hogy az iskolában nincs fűtés, ők nem olvasták az üzenetet a Kréta felületén.

– Nem szerencsés, hogy pont akkor maradnak fűtès nélkül a gyerekek, amikor jön a lehűlés- mondta az egyik édesapa. Többek hangjából a felháborodás érződött, leginkább azért, hogy miért az utolsó pillanatban szóltak nekik. Mások elfogadóbbak voltak és remélik, hogy valóban mihamarabb elkészülnek a szakemberek a javítással. Addig is jobb híján beküldenek egy vastagabb pulóvert a gyerekükkel, ha esetleg mégis hűvösebb lenne a teremben a kelleténél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában