Keresik a megoldást

2023.10.29. 06:55

Óriási a baj: a gyermekháziorvosi körzetek fele betöltetlen Törökszentmiklóson

Várhatóan novemberben tárgyalnak két, a háziorvoshiány leküzdésére szolgáló előterjesztést Törökszentmiklóson, ahol jelenleg négy gyermekorvosi körzetből két praxis betöltetlen.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A meglévő négy körzetből csak kettőben praktizál jelenleg gyermek háziorvos, ami nem biztonságos egy 23 ezres lélekszámú város ellátása szempontjából – erről is szó volt napirend előtt a törökszentmiklósi képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén. Mint azt Markót Imre polgármester elmondta, a súlyos helyzet megoldására jelenleg két előterjesztés előkészítésén dolgoznak.  

– Az egyik egy ösztöndíjprogram létrehozása, ami az orvosi tanulmányokat támogatná úgy, hogy később a városban telepedjen le a támogatott, a másik pedig letelepedési támogatást biztosítana olyan háziorvosnak, aki hajlandó lenne bizonyos ideig a városban dolgozni – tájékoztatta a testületet a polgármester. Hozzátette, az előterjesztés várhatóan a novemberi ülésen kerül a képviselő-testület elé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában