Programajánló

2023.10.27. 09:00

Őszi zsongásra hívogat a hétvégén a Jászkunság

Gasztrofesztivállal, Halloween-partyval és látványetetéssel is várják az érdeklődőket a hétvégén a Jászkunságban.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

SZOMBAT 

Tiszaföldváron reggel 7 órától délután 13 óráig zajlanak a ragadozóhalfogó verseny programjai az NK XII-1-en (a Kis-Tisza 2) csatornán a Tiszaföldvári Horgász Egyesület szervezésében. A részvételhez az idei évre érvényes állami horgászjegy szükséges, szabad nevezésű, vagyis bármelyik horgászegyesület tagja részt vehet rajta. A versenyt két kategóriában díjazzák majd. 

Tiszavárkonyban a Közösségi Színtéren ingyenes ruhabörzét tart reggel 7.30-tól délig a Nagycsaládosok Egyesületének szolnoki szervezete. 

Cserkeszőlőn reggel 9 órától tökfaragásra várják a résztvevőket a fürdő- és gyógyászati központba. A tökfaragáshoz tököt a készlet erjéig a szervezők biztosítanak. A 14 óráig tartó eseményen zsíros kenyeret, forralt bort, sütit és teát is kínálnak.

Tiszafüreden délelőtt 10 és este 22 óra között a Kikötő körúton egész napos eszem-iszom, dinom-dánomra hívják az érdeklődőket. A Füsti Gasztrofesztivál ezúttal is számos családbarát programban bővelkedik majd, hiszen a számtalan ínycsiklandozó finomság mellett kézműves programokkal és tökfaragó versennyel is várják a résztvevőket.

Szolnokon a Pletykafalui Fiókkönyvtárban reggel 9-től délig kreatív délelőttre várják az érdeklődőket. Az eseményen paverpol technikával lehet faliképet készíteni. Az esemény regisztrációhoz kötött. 

Délelőtt 10 órától Őszi zsongásra várják az érdeklődőket a Bagolyvár Vadasparkba. A programok között kincskereső, kézműveskedés és ügyességi játékok is szerepelnek. 10.30-tól vaddisznók és szarvasok, 11-től a vidrák etetésén lehet részt venni.

A Szandaszőlősön a Lengyel Antal téren este 19 órától 22 óráig Töklámpás Partyt tart a Szandaszőlősi Művelődési Ház. A programok között családi tökfaragás, rémségverseny és jelmezverseny, pókvadászat és jósda is szerepel, a zenét DJ Armani biztosítja. 

Jászberényben Tökös napra várják a látogatókat az állat- és növénykertben. A 10 órától kezdődő pingvin látványetetést követően a bemutatótéren közösen lehet elkészíteni a különböző tökfaragványokban tálalt ennivalót az állatoknak. A tökös programok várhatóan 10.30-tól 14 óráig tartanak.

A Lehel Film-Színházban Halloween-party kezdődik este 20 órától, a hangulatfelelős az Ed Philips and the Memphis Patrol lesz, aki jelmezben érkezik, jutalmat kap. 

Törökszentmiklóson 11 órakor nyílik a XXV. Alföldi tájak, emberek című országos fotópályázati kiállítás az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban. A tárlat november 26-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében. 

Túrkevén a termálfürdőben délután 14-től délután 16 óráig Halloweeni kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket tökkeresére, mókás figurák készítésre. 

VASÁRNAP 

Túrkevén Motocrosss versenyt rendeznek. A nevezés 6.30-tól, a szabadedzés 7.30-tól kezdődik, a futamok 12 órától indulnak. 

Szolnokon reggel 9 órától délután 15 óráig a VOKE Csomóponti Művelődési Házban ingyenes népihegedű oktatásra várják az érdeklődőket, Csenki-Túri Luca hegedűssel. Az oktatás anyaga az ádámosi népzene lesz.

A Kertvárosi Közösségi Házban 17 órától Csokit vagy csalunk! néven séta indul a városrészben. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában