Frissítve

2023.10.05. 13:47

Robbanás rázta meg a trafóházat, áram nélkül maradt a jászsági települések egy része

Nagy erőkkel megkezdődött a hibaelhárítás, a lakosság türelmét kérik.

Szoljon.hu

Felrobbanhatott a trafóállomás Jászberény és Jászárokszállás között

Forrás: Pócs János Facebook-oldala

Frissítés 20:10:

Az MVM dolgozik a szolgáltatás mielőbbi visszaállításán, az érintett tizennégy településből tizenkettőn már van áram - közölte csütörtökön délután közösségi oldalán az MVM. Megtudtuk, a tűzeset következtében Jászberényben és környékén rövid időre több mint 10 ezer ügyfél maradt villamosenergia-ellátás nélkül. 

– Az MVM Émász szakemberei mindent megtesznek a villamosenergia-szolgáltatás mielőbbi biztonságos visszaállítása érdekében, ezért az alállomás működésének helyreállításáig átkapcsolásokkal igyekeznek biztosítani az érintett területek áramellátását. Ennek eredményeként jelenleg csak Jászberény egy részén és Jászteleken nincs áramszolgáltatás, míg Jászfelsőszentgyörgy, Jászjákóhalma, Jászdózsa, Pusztamonostor, Jászfényszaru, Jászapáti, Tarnaörs, Érk, Zaránk, Jászárokszállás, Jászágó és Szentlőrinckáta településeken az MVM Émász már helyreállította a villamosenergia-ellátást – tájékoztatott a szolgáltató. 

A közösségi oldalon olvasható lakossági beszámolók szerint Jászberény egy részén és Jászteleken az esti órákban több háztartásban gyertyákkal világítanak, sőt van, ahol a karácsonyi fények is előkerültek.

Frissítés 15:30:

A rendkívüli áramszünet fennakadásokat okozott, illetve okoz az érintett jászsági településeken. Elmaradt például a Jászberényi Egészségfejlesztési Iroda előadása, amit délután három órára az Országos Könyvtári Napok keretében hirdettek meg a könyvtárban. 

A PR-Telecom Zrt. a közösségi oldalon értesítette ügyfeleit az esetleges szolgáltatás kimaradásról. Mint írták, az áramszünet érinti a cég jászberényi elosztóközpontját is, melynek ideiglenes áramellátását ugyan biztosítják, de az elkövetkező órákban előfordulhat, hogy az áramszünet miatt hosszabb-rövidebb időre TV, internet és telefonszolgáltatásaik szünetelnek.

Frissítés 14:45:

A közösségi oldalon több településről, köztük Jászberényből, Jászfelsőszentgyörgyől, Jászjákóhalmáról, Jászdózsáról, Pusztamonostorról, Jászfényszaruról jelezték a hozzászólók, hogy nincs áram. 

Korábban írtuk:

Csütörtökön kora délután eddig ismeretlen okokból kigyulladt egy trafóház Jászberény külterületén, lángok borították el az áramátalakító berendezést. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese hírportálunknak arról számolt be, hogy értesítésük után a jászberényi és a nagykátai tűzoltók vonultak a helyszínre, ahol azonnal megkezdték az oltást – tudtuk meg.

A Jászság több településén megszakadt az áramellátás, mert a Jászberény és Jászárokszállás közötti trafóállomás vélhetően felrobbant – tájékoztatott közösségi oldalán Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője. Személyi sérülés nem történt. A hibaelhárítás nagy erőkkel megkezdődött, de az eset súlya miatt a javítás huzamosabb ideig eltarthat – írta. 

A rendkívüli áramszünet miatt ma délután zárva tart a Jászberényi Strand és Termálfürdő – közölték a strand közösségi oldalán. Bíznak benne, hogy holnapra elhárítják a hibát és a megszokott nyitvatartás szerint fogadni tudják a vendégeket. 

A szolgáltatóval történt egyeztetés után a lakosság türelmét kérte.

 

Illés Anita

Mészáros Géza
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában