Szoljon podcast

2023.11.30. 20:47

A Nemzeti Konzultáció fontosságára irányították a figyelmet Szolnokon

A soron következő Nemzeti Konzultáció fontosságáról tájékoztatta a sajtó képviselőit csütörtökön Szalay Ferenc szolnoki polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár. A Várplébánia eseményén elhangzott: a kormány ezúttal három kiemelt kérdéskörben, így Ukrajnával kapcsolatban is kíváncsi a lakosság véleményére.

Hartai Gergely

Balról: Szalay Ferenc polgármester, (középen) Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő

Fotó: Mészáros János

Csütörtök délután a Nemzeti Konzultáció főbb pontjairól tartottak sajtótájékoztatót a Várplébánián. Az eseményen Szalay Ferenc polgármester elmondta: Magyarország saját maga építené a jövőjét, és ezt hazánk úgy képzeli el, hogy ne mások mondják meg, mit és hogyan tegyünk. Az eddig elért eredményeket pedig – beleértve a rezsicsökkentést is – a továbbiakban is megőrizné az ország.

Ezt követően dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. Kiemelte: a magyar kormány ezúttal is számít a lakosság véleményére. – Mindez azt segíti, hogy az európai uniós színtereken olyan véleményekkel érveljünk, amelyekből a magyar emberek gondolatai tükröződnek – fogalmazott beszédében a képviselő.

– A konzultáció első blokkja gazdasági természetű, míg a második a migráció kérdésével foglalkozik – vette át a szót a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár. Nagy János hozzátette: a harmadik részben Ukrajna pénzügyi támogatása, és az ukrán gabona körüli problémák kerülnek a fókuszba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában