Felépülhet

2023.11.23. 13:58

Csodálatos gyógyulás: másodjára is leküzdötte a halált a megnyúzott tacskó, Zsebibaba

Az állatorvosok szerint nagy odafigyeléssel, ápolással karácsonyra ismét felépülhet.

Mészáros Géza

Zsebibaba

Forrás: Wegera a kommunikátor Facebook-oldala

Alig egy hete számoltunk be arról, hogy az ez év tavaszán már egyszer a halál torkából kimenekített Zsebibaba-Nyekderének elnevezett kutya ismét válságos állapotba került. Az év elején Jászapátin megnyúzva talált kistestű eben legelőször Csőke Elvira, a „Jászjákóhalma és környéke árva kutyái” nevű szervezet létrehozója és működtetője segített, akitől Vegera György, a „Wegera a kommunikátor” Kutya-segélyszolgálat Alapítvány vezetője vette át a kiskutya ápolását.

A tavaszi egészségügyi gondjaiból a közelmúltra felépült Zsebibaba-Nyekderét ezúttal az egyik állatotthonos társa, Bubóka marta meg, ami miatt ugyancsak életveszélybe került az örök bajkeverő kistestű négylábú. A riválisa harapása nagyon rossz helyen találta meg ugyanis a tacskókeveréket, akinek artériás vérzése, borda- és tüdősérülései keletkeztek, légmell alakult ki nála.

Az állatorvosok egy hete annyit mondtak, hogy amennyiben a kutya túléli a kritikus egy napot, akkor az esélyei jelentősen nőnek. Túlélte...

Most újabb hírek érkeztek a nyughatatlan tízhónapos csivava-tacskó keverék ebről. Vegera György ismét a „Wegera a kommunikátor” Facebook-oldalán számolt be a friss történésekről.

Elmondta, hogy a tacskókeverék életkedve visszatért. Éhsége van, bár az evés-ivások után olykor köhögési rohamok törnek rá. A nyelési nehézsége viszont javult, és egyelőre a gyomra is jól bírja az erős gyógyszereket, de a vízhajtózás megviseli még. Légzéskimaradás, nehézlégzés nincs nála, azonban a köhögése-krákogása még mindig megvan. Viszont próbálgat vakkantgatni, ami szintén jó jel.

Az állatorvosi vizsgálatok arról számoltak be, hogy a kutyus tüdejének kapacitása javult, vérkeringése stabil. Hat-hét bordája sérült meg. Egyelőre semmilyen hirtelen mozgás, irányváltás, picike kis ütődés sem érheti a mellkas-részt, mert az életveszélyes állapotot idézhet elő nála.

Vegera György elmondta, hogy Zsebikét ezért egy elkülönített kis szobában helyezték el. Leginkább ketrecnyugalomban tartják, amelyben közel egyhónapon át kell élnie, mert máshogy nincs esélye a túlélésre. Ami még veszélyt jelenthet rá, azok a különböző fertőzések, gyulladások, tályogosodás is kialakulhat, ezek elkerülésére kapja a gyulladáscsökkentőket, immunerősítőket és antibiotikumokat.

Karácsonyra újra egészséges kutya lehet Zsebikéből, addigra meggyógyulhat!

– zárta legfrissebb posztját Vegera György, a „Wegera a kommunikátor” oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában