Állásbörze

2023.11.16. 11:59

Egyre kevesebben keresnek munkát a Jászságban

Állásbörzét szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya a Déryné Rendezvényházban kedden délelőtt, idén immár második alkalommal.

Pesti József

Mintegy 1100 álláskeresőnek ajánlhattak munkát a munkáltatók

Fotó: Pesti József

Az eseményen Vári-Nagy Judit, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója osztotta meg gondolatait.

Elmondta, a térségben 52 000 munkaképes korú lakosa közül az álláskeresők száma mindössze 2350 főt tesz ki. Ez egy nagyon alacsony szám.

Az állásbörzén ezúttal is személyesen találkozhatott a munkáltató és a munkavállaló, amelyen rövid interjúk alkalmával bővebb információkhoz juthattak az érdeklődők.

A térség jelentősebb vállalatai mellett ezúttal is részt vett a Magyar Honvédség, a rendőrség és a posta is. A  rendezvényen 26 munkáltató mintegy 820 állásajánlattal várta a munkakeresőket és a munkahelyet váltani kívánókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában