Szoljon podcast

2023.11.23. 18:10

Kövér László: az Európai Uniót hatalmába keríteni akaró bürokrácia ellen küzdünk

„Védjük meg szuverenitásunkat!” címmel tartott fórumot Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Bayer Zsolt, publicista és Pócs János országgyűlési képviselő szerdán este Jászapátin, a Pájer Antal Művelődési Házban. A kormánypárt országjáró kampányának rendezvényén a nemzeti konzultáció legfontosabb kérdéseiről volt szó, amelyek jelentősen befolyásolják Magyarország gazdaságát és biztonságát.

Illés Anita

Kövér László, az Országgyűlés elnöke országjáró fórumon tartott előadást szerdán Jászapátin

Fotó: Pesti József

– Brüsszel el akarja venni azokat az értékeket, eredményeket, amelyeket a közös akaratunknak, az egységnek és a szuverenitásnak köszönhetően az elmúlt tizenhárom évben elértünk. Azt szeretnék, ha Magyarország úgy táncolna, ahogy ők fütyülnek – hangsúlyozta Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője a fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

– A kormány, a megye, az önkormányzatok és a lakosság összefogásával megújult az úthálózat a településeken, komoly cégek új munkahelyeket hoztak létre a térségben, így a megye gazdasági erejének 65 százalékát mára a Jászság adja – sorolta.

– Brüsszel azt akarja, hogy migránsgettókat hozzunk létre, fegyvert és pénzt küldjünk az ukrán háborúba, töröljük el a rezsitámogatást. A Jászság egy vidéki országrész, ahol a gabonatermelés meghatározó. Láthatjuk, hogy milyen eszement az a brüsszeli döntés, amellyel a bizonytalan eredetű, génmódosított gabonát rá akarják szabadítani Magyarországra. Ez nemcsak gazdasági, hanem az élelmezésbiztonság szempontjából is veszélyes. A lakosság határozott kiállása minden nemzeti konzultáción megerősítette a magyar kormány szerepét Brüsszelben. Ezért kérjük, minél többen vegyenek részt a szuverenitásunk védelméről szóló konzultáción – fogalmazott a honatya.

Teltház fogadta a fórum vendégeit a Pájer Antal Művelődési Házban
Fotó: Pesti József

Az országjáró fórumon Farkas Ferenc polgármester és Pócs János köszöntője után Kövér László, az Országgyűlés elnöke többek között a szuverenitás jelentőségéről, a magyar kormány és az Európai Unió viszonyáról, Európa helyzetéről beszélt.

– A szuverenitás, az önrendelkezés azt jelenti, hogy a saját életünket meghatározó alapvető kérdésekről mi magunk dönthetünk külső befolyástól mentesen. Az önrendelkezés a demokrácia intézményrendszerének egészséges működésétől elválaszthatatlan, ezért is probléma az, ha ezt megpróbálják mindenféle külső eszközzel manipulálni – emelte ki a házelnök, majd részletezte, hogy az Európai Unió milyen intézkedésekkel akar beavatkozni Magyarország belügyeibe. Kitért az ellenzék külföldi kampányfinanszírozására, a közelgő önkormányzati és európai parlamenti választások tétjére, Brüsszel és az egykori Moszkva közötti hasonlóságokra is.

– Mi nem az Európai Unió ellen vagyunk, hanem az Európai Uniót hatalmába keríteni akaró bürokrácia ellen küzdünk. Ezért teszünk különbséget mindig az Unió és Brüsszel között. A 2024-es európai parlamenti választás fontosabb, mint eddig bármikor volt, hiszen van esély arra, hogy komoly változásokat tudjunk elérni az Európai Parlamentben. Ha újra osztják a tisztségeket, akkor a neokommunista, neobolsevista irányba elcsúszó uniót vissza lehetne rántani a normális kerékvágásba – fejtette ki véleményét Kövér László.

A szuverenitásvédelmi fórumon Bayer Zsolt kitért egy 21 országot átfogó, „ultraliberálisok” által végzett nagy kutatásra, melyben arról kérdezték az embereket, hogy mit gondolnak a 21. század elejének geopolitikai helyzetéről. Ennek eredményeit ismertetve a publicista sok egyéb mellett arra is rávilágított, hogy az emberek döntő többsége mind Nyugaton, mind Keleten már nem egymással szemben álló kétpólusú tömbnek látja a világot. Azt szeretnék, ha minden ország a saját érdekei alapján kötne gazdasági, kulturális együttműködéseket. A megkérdezettek többsége azt vallja, hogy a Nyugat hanyatlik, Kínával mindenképpen szoros, gyümölcsöző kapcsolatokat kell ápolni. Oroszország megnyeri a háborút, ezért nincs mire várni, azonnal békét kell kötni – részletezte.

Hozzátette: a nyugati mainstream politika és média mindennek az ellenkezőjét mondja, magyarán frontálisan szembe mennek az emberek döntő többségének gondolataival, érzéseivel, vágyaival, szándékaival.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában