Ülés

2023.11.05. 11:45

Meghatározó kérdésekben döntött a tiszafüredi képviselő testület

Ismét fontos kérdésekben döntött a Tiszafüred Város Önkormányzatának Képviselő- testülete a napokban.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A képviselő-testület új rendeletet alkotott a lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról, melynek célja a magasabb szintű jogszabályoknak történő megfelelés. 

Változik a Városi Könyvtár és Információs Központ téli időszakos nyitvatartása. Az intézményben az általános nyitva tartás lesz irányadó, miszerint keddtől péntekig 9 órától 17, szombaton 9 órától 13 óráig tart nyitva.

Jóváhagyták Tiszafüred település egységes vízkorlátozási tervét, melyet a vízgazdálkodásról szóló törvény rendelkezései alapján készített el a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. A vízkorlátozási terv rendkívüli helyzetek (természeti katasztrófa, havária helyzet, ivóvíz felhasználás megnövekedése, műszaki és egyéb problémák, külső-, hatósági körülmény) kezelésekor lehetőséget biztosít a korlátozás fokozatainak bevezetésére, a lakosság zavartalan vízellátásosának biztosítása érdekében.

Tiszafüred Város Önkormányzata megállapodást köt a CÍVIS Szociális Étkeztetési Központtal. A népkonyha alkalmi jelleggel és helyben fogyasztással legalább napi egyszeri egy tál meleg ételt biztosít a szociálisan rászorult személyeknek, akik más étkeztetési formát nem vesznek igénybe. A megállapodás keretében az önkormányzat a Tiszafüred, Kossuth tér 1. szám alatti épület földszintjén található ebédlő helyiséget térítésmentesen biztosítja a népkonyha osztópont működtetéséhez.

Támogatásban részesül 12 fő felsőoktatási intézményben tanuló, aki tanulmányi ösztöndíj igénybevételére nyújtott be pályázatot. Az őszi félévben a tanulók részére nyújtott támogatás teljes összege 300.000,- Ft. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában