Évforduló

2023.11.11. 20:00

Névadójára emlékezik a törökszentmiklósi Ipolyi Arnold Közművelődési Központ

Éppen 200 éve született a sokoldalú Ipolyi Arnold volt törökszentmiklósi plébános, egykori besztercebányai és nagyváradi püspök, a magyar művészettörténet egyik úttörője. A róla elnevezett Ipolyi Arnold Közművelődési Központban az évforduló tiszteletére emlékkonferenciát tartanak.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

November 21-én, délután 17 órától emlékkonferenciát tartanak az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban a névadó születésének 200. évfordulója alkalmából.

Az eseményen emléktáblát koszorúznak, majd előadások kezdődnek Ipolyiról, akinek életműve igen gazdag, hiszen egyebek mellett egyszerre volt katolikus pap, egyházi vezető, egyházi író, történész, régész, néprajzkutató, a régi magyar hitvilág, a szellemi és tárgyi néprajz gyűjtője, leírója, műemlékvédő, akadémikus, nyelvész, művészettörténész, művelődéstörténeti kutató, iskolaalapító, és -vezető. Törökszentmiklósra 1860-ban nevezték ki plébánosnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában