Verseny

2023.12.10. 08:30

A gyertyagyújtásnál díjazták a mézeskalács-készítőket Tiszajenőn

Az eredményhirdetésen túl adventi vásár és zenés műsor is várta az érdeklődőket Tiszajenőn.

Kovács Berta

Vágó Béla gyújtotta meg a második gyertyát

Forrás: Beküldött fotó

A lakosoknak meghirdetett mézeskalács készítő verseny eredményhirdetésével is színesítették Tiszajenőn a második adventi gyertyagyújtás programját. Az otthon elkészített finomságokat pénteken lehetett leadni a polgármesteri hivatalban.

Sokkal többen hoztak mézeskalácsot az eseményre, mint ahányan neveztek a versenyre, így volt mit kóstolgatni. Virág Béla polgármestertől megtudtuk, az egyéni mellett anya-lánya kategóriában is lehetett nevezni, de az volt az érdekes, hogy hogy a helyi hatodikosok csoportja is indult a megmérettetésen, és érdekesképp mindannyian fiúk voltak. A versenyzők többféle kalácsot készítettek az alkalomra, a hagyományos tükrös szívecskétől kezdve a fenyő formán át a kismozdonyig.

Különdíjat ért ez a pályamű
Forrás: Beküldött fotó

Ünnepi gondolatainak megosztását követően egyébként ezúttal Vágó Béla iskolaigazgató gyújtotta meg a második gyertyát. Az egybegyűlteket a templomudvaron adventi vásár, a templomban zenés karácsonyi műsor is várta. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában