Tizedik havi toplista

2023.12.29. 19:45

A szolnoki Tisza hídról figyelték a járókelők, hogy mi bukkant elő a habokból

A Jászkunságból is egyre több bejelentés érkezik a meghökkentő tartalmú sms-ekről, kitartóan küzdött édesanyja életéért egy tiszafüredi férfi – többek között ezek is szerepeltek október legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A Tiszavirág híd

Fotó: Mészáros János

1. Járókelők vették észre a vízből kiálló maradványokat a Tisza belvárosi szakaszán – galériával

Leginkább nyáron fordul elő, hogy túl alacsony a folyók vízállása. Idén azonban ősszel is ezt tapasztalhattuk, így a Tiszában újra előbukkantak a szolnoki török kori híd maradványai, melyeket járókelők vettek észre. 

A török kori híd maradványai előbukkantak a folyóból
Fotó: Mészáros János

2. Kétségbeesett telefonáló hívta a szolnoki múzeum régészét, hogy valami „lóg ki a Tiszából"

Éppen húsz éve, augusztus végén hívták a telefonhoz dr. Kertész Róbertet, a szolnoki Damjanich János Múzeum régész-történészét, hogy a Zagyva-torkolatnál „valami lóg ki a Tiszából”. Mint a feltárások során kiderült, az oszmán hódítók által 461 éve építtetett híd maradványai bukkantak a felszínre az alacsony vízállásnak köszönhetően. Erről is beszélgettünk vele októberi podcastunkban.

Kertész Róbert
Fotó: Nagy Balázs

3. A Jászkunságból is egyre több bejelentés érkezik a meghökkentő tartalmú sms-ekről

Egyre több bejelentés érkezett a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságra ál telefonhívásokról és be nem fizetett szabálysértési bírságról szóló tájékoztató SMS-ekről. Az adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével, a rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat. A témát egyik októberi cikkünkben jártuk körbe.

4. A füredi férfi csak annyit mondott a telefonban, hogy édesanyja már nem lélegzik

Ágyában lett rosszul október 2-án, hétfőn este az az 55 év körüli asszony, akihez Tiszafüredre kérték a mentők gyors segítségét. A nő fia hallotta meg, hogy édesanyja furcsán veszi a levegőt, így megpróbálta felébreszteni, azonban nem járt sikerrel. A férfi mentőt hívott, majd a telefonos utasítások alapján megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett.

5. Hiába küzdöttek az életéért, már nem segíthettek az összetört roncs mellett fekvő férfin

Halálos közlekedési baleset történt október 5-én, csütörtökön délután a 34-es főúton, az egykoron „kunhegyesi sóútnak” nevezett szakaszon. A baleset Fegyvernek és Bánhalma között történt, a 47-es kilométernél, ahol frontálisan ütközött a két jármű. A baleset következtében a teherautó az árokba borult. 

Két autó karambolozott a 34-es főúton
Fotó: Donka Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában