Buszmegálló

2023.12.29. 10:30

Felújították a buszvárót a szolnoki Verseghy úton

Megújult buszmegálló várja a közlekedőket Szolnokon, a Bimbó utca és a Verseghy út kereszteződésénél. A tervek szerint hamarosan egy másik váróhelyiséget is rendbe hoznak a környéken.

Hartai Gergely

Felújított váró fogadja az utasokat a kereszteződésben

Fotó: Nagy Balázs

Sikerült megoldást találni és kivitelezni a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.-nek, hogy fedett, megújult buszváró létesüljön a Bimbó utca és a Verseghy út kereszteződésénél – jelentette be szerdán a Tallinn-Alcsi városrész civil képviselője. Ádám Csaba hozzátette: a váróhelyiség környezete immár megtisztult és a szeméttárolóját is helyrehozták.

Hírportálunk megkeresésére Ádám Csaba elmondta: még szeptember elején kaptak jelzést arról, hogy a buszmegálló és közvetlen környezete meglehetősen rendezetlen, és a szeméttárolója is rossz állapotban van.

– A nyirkos, hűvös időben sokan használják ezt a megállót, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő helyszínként szolgálja az utazóközönséget. Nem tudtuk, miként újíthatnánk fel, mígnem a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. jelezte, hogy van egy leselejtezett megállójuk, amelyik rendbe hozva alkalmas lehet a célra – vázolta a munkálatok előzményeit a képviselő.

Miután kiemelte, más hasonló fejlesztés is várható a körzetben. A Mester út túlvégén található buszváró átfestését a Tallinn-Alcsi Városrészért Egyesület végezné el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában