Szoljon podcast

2023.12.01. 10:00

Lázár János a nemzeti konzultáció fontosságáról beszélt Tiszaföldváron

A közúthálózat fejlesztéséről is szó esett a tiszaföldvári polgári est előtt tartott doorstep sajtótájékoztatón csütörtökön. Lázár János építési és közlekedési miniszter a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érintő beruházásokat emelte ki.

Pakainé Pusztai Nóra

Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő(balra) és Lázár János építési és közlekedési miniszter tartott sajtótájékoztatót Tiszaföldváron

Fotó: Szabó Ferenc

Aktuálpolitikai kérdések mellett a Jászkunság, benne a Tiszazug fejlesztéséről is szó volt a tiszaföldvári Városi Művelődési Házban tartott Polgári esten csütörtökön. A pódiumbeszélgetés előtt Herczeg Zsolt a térség országgyűlési képviselője és Lázár János építési és közlekedési miniszter doorstep sajtótájékoztatót tartott a helyszínen.

– A legfontosabb téma a szuverenitás védelemmel kapcsolatos nemzeti konzultáció, amit a kormány annak érdekében indított, hogy Brüsszelben hatékonyan és erősen tudjuk a nemzeti érdekeket képviselni. Ehhez szükség van az állampolgárok támogatására – mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter. Hozzátette: minden nemzeti konzultáció azt a célt szolgálja, hogy a kormány számára irányt mutasson és megerősítsen az ország érdekében folytatott csatákban. Majd részletezte, hogy nagy beruházással próbálnak a térségben további lehetőségeket teremteni a fejlődésre. 

– Építjük az M4-es gyorsforgalmi utat Törökszentmiklóstól Kisújszállás felé, 2025-ben készül el ez a szakasz. Az a terv és cél, hogy továbbmegyünk Karcagig és Berettyóújfalu irányába – magyarázta.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában