Költözés

2023.12.27. 06:55

Megszűnhet a szolnoki Kertváros óvodája, a Vízpart körúton építenének új intézményt

A szolnoki közgyűlés már döntött arról, hogy a felszámolás előtt álló óvodát nem a Kertvárosban, hanem a holt-Tisza túlpartján, a fiatal családokkal egyre népesedő, néhány éve üdülőzónáról lakóövezetté átminősített Vízpart körúti városrészében építi fel.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Noha a városrészben élők régóta megszokták és kedvelik, azonban néhány év múlva megszűnhet a szolnoki Kertváros térségében működő Napsugár úti óvoda. A Szolnok Városi Óvodák tagintézményének épületét hajdanán egy családi házból alakították ki, majd évtizedek óta két csoportszobában legfeljebb ötven kisgyermek óvodai nevelését biztosították itt.

Az óvoda épülete elavultsága miatt az elmúlt időszakban több alkalommal is veszélyessé vált, a haváriákat gyorsfelújításokkal szüntették meg. A tagintézmény sok tekintetben a jelenkor óvodapedagógiai elvárásainak is alig tud megfelelni. A régi épület átépítése, korszerűsítése költségesebb lenne, mint egy új óvoda megépítése. A városi közgyűlés korábbi ülésein a testület már döntött arról, hogy a felszámolás előtt álló óvodát nem a Kertvárosban, hanem a holt-Tisza túlpartján, a fiatal családokkal egyre népesedő, néhány éve üdülőzónáról lakóövezetté átminősített Vízpart körúti városrészében építi fel.

A város a most újra megnyílt Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatától remél hétszázötvenmillió forintot az építésre. Amennyiben a pályázatot az elbírálók sikeresnek ítélik meg, úgy az elnyert forrásból egy új, három csoportszobás, hetvenöt férőhelyes óvodát építenek a Holt-Tisza keleti oldalán, a Halsütő utca szomszédságában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában