TOP Plusz

2023.12.21. 07:00

Megújult a művelődési ház Kengyelen

Kívül-belül megszépült a József Attila Művelődési Ház Kengyelen, a fejlesztésre negyvenhat millió forintot nyert tavaly a településl a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Leszigetelték a falakat, kicserélték a nyílászárókat, valamint akadálymentes mosdó és a tetőtérben új szellőzőrendszer is épült a kengyeli József Attila Művelődési Ház és Könyvtárban. A kétszintes épület energetikai korszerűsítése azért volt fontos, mert míg a földszint a hetvenes-nyolcvanas években épült, addig a könyvtárként funkcionáló tető a kilencvenes évek közepén került rá. Vagyis, sem a megfelelő hőszigetelés, sem a korszerű fűtés nem volt megoldott az épületben. A munkálatok még a nyáron kezdődtek, és nemrég fejeződtek be. A fejlesztésre mintegy negyvenhat millió forintot nyert tavaly Kengyel a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában