Szeptemberi toplista

2023.12.28. 19:44

Szolnoki mentésirányító fogadta a fiatal édesanya segélykérő hívását

Az anyát és a babáját is megmentette az újonc mentésirányító, drámai fordulatot vett egy rendőri igazoltatás Jászberényben – többek között ezek is szerepeltek szeptember legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Kovács Lili mentésirányító telefonon keresztül segítette a kismamát

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

1. Fotó is készült a babakocsit toló ballonkabátos idegenről a szolnoki társasház előtt

Tavaly novemberben egy férfi bejutott egy szolnoki belvárosi társasházba. A lépcsőházból eltulajdonított egy ott tárolt 106 ezer forint értékű babakocsit a benne található kullancsriasztóval. A férfi másnap délután visszatért ugyanabba a társasházba és a földszintről ellopott egy lezáratlanul hagyott kerékpárt is. 

2. Drámai fordulatot vett az igazoltatás, amikor a rendőrök átvizsgálták a férfi ruházatát

Jászberényben közlekedőket ellenőriztek a vármegyei rendőrök egy szeptemberi napon, amikor különös dologra lettek figyelmesek. Egy jászberényi férfi úgy vezette autóját, hogy a járművezetéstől korábban eltiltotta a Jászberényi Járásbíróság. A rendőrök a sofőr ruházatának átvizsgálása során kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak.

3. Először vezetett le szülést a mentésirányító, aki az anyát és a babáját is megmentette

Különleges segélyhívás futott be szeptember 5-én az Országos Mentőszolgálat szolnoki irányítócsoportjához. Egy 30 év körüli, 41 hetes terhes nőnek ugyanis az otthonában kezdődtek meg a fájásai. Kovács Lili mentésirányító azonnal több egységet riasztott a helyszínre, majd egy pillanatra sem hagyta magára a vonalban várakozó kismamát, lépésről lépésre vezette, mit is kell az adott pillanatban tenni. A fiatal mentésirányító első alkalommal vezetett le szülést telefonon keresztül.

Kovács Lili mentésirányító telefonon keresztül segítette a kismamát
Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

4. Súlyos titkot próbált elrejteni a Holt-Tisza sűrű nádasában, de lebuktatták a rosszban sántikáló férfit

Tetten értek egy több súlyos szabálytalanságot is elkövető horgászt a Tisza Horgászegyesület halőrei szeptember 8-án az Alcsiszigeti Holt-Tiszán. A csónakból pecázó illetőre sporttársak hívták fel a halőrök figyelmét. A horgász megtartható méret feletti pontyot zsákmányolt, melyet a nádasban elrejtve lekötött.

5. Otthon szült a falvai édesanya, a mentősök telefonon segítettek az apának

Kabdebon Tamás András és felesége, Mónika szeptember elejére várták harmadik babájukat. A kis Virág jól érezte magát édesanyja pocakjában, szeptember 5-én, kedden hajnalban mégis úgy gondolta, hogy világra jön. Tamást és az időközben helyszínre érkező testvérét, Szabolcsot a mentésirányító telefonon instruálta.

Kabdebon Szabolcs főhadnagy nagyszerű helytállásáról a szolnoki helikopterdandár is beszámolt közösségi oldalán
Forrás: MH Kiss József 86. Helikopterdandár - hivatalos oldal Facebook-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában