Szoljon podcast

2023.12.31. 12:00

Szűcs Andrea: Este hatkor mindenki fejezze be a kutyasétáltatást szilveszterkor!

Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő Szűcs Andrea kutyaoktatóval beszélgetett a Szoljon.hu podcast legújabb adásában. Azt a témát járták körül, milyen hatással van a szilveszteri tűzijáték az ember legjobb barátjára.

Köllő Judit

Szűcs Andrea kutyakiképző

Fotó: Daróczi Dorottya

Szűcs Andrea kutyaoktató szerint ne kössük meg a tűzijátékoktól rettegő kutyákat, helyette legalább ezen a napon engedjük be őket a lakásba, kapcsoljuk be nekik a tévét vagy a rádiót, hogy kevésbé hallják a durrogást, és nyugtassuk őket az este folyamán. Szilveszter éjszaka ugyanis sajnos sok kutya elszökik, beszorul, beesik valahová, gyakran a tűzoltóknak kell kiszabadítaniuk ezeket a bajba jutott állatokat.

– A tűzijáték miatt olyan külső hatás éri a kutyákat, amire nem tudnak felkészülni – mesélte a kutyaoktató. 

– Ebben az időszakban is bebizonyosodik,hogy mennyire fontos, hogy a gazdás négylábúak rendelkezzenek chippel. Szilveszter napján, séta közben fokozottan figyeljük a nyakörv és a hám megfelelő használatára, az állat ugyanis zaj hatására megriad és futni kezd. Ezért fogjuk erősen a pórázt, akár rá is köthetjük a kezünkre. Minden állattartó legkésőbb este hatkor fejezze be a sétáltatást, majd ezt követően helyezze biztonságos helyre az állatot. A legjobb megoldás ilyenkor ha közvetlen környezetünkben lehet, hiszen mindez megnyugtatja őt.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában