Balesetveszély

2023.12.28. 06:55

Tiszapüspökiben egy éve várják a felezővonal felfestését az M4-es bekötőútján

Már a festéket is megvenné, és saját kezűleg festené fel néhány tiszapüspöki lakos az M4-es gyorsforgalmi és a települést összekötő út felezővonalát, annyira balesetveszélyesnek találják a téli időszakban a 6 kilométer hosszú szakaszt. Bár az önkormányzat többször kérte erre a közútkezelőt, egy éve nem történt előrelépés az ügyben.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Ködös időben, amikor a fekete aszfalt egybeolvad a környezettel, az ember azt se tudja éppen hol van a gépjárművel. Szerintem egy balesetet előznénk meg ezzel… Mert 5 kilométer per óra sebességgel kell menni, hogy tudjam épp hol van az autóm az úton. Előre is köszöntem, de ha nem kell a falunak, fogok egy 10 liter fehér festéket és lefestem én… – fakadt ki egy tiszapüspöki lakos a település közösségi oldalán azzal kapcsolatban, hogy sötétben és ködös időben szinte lehetetlen tájékozódni az M4-es gyorsforgalmi és a települést összekötő 6 kilométeres úton. 

Az M4-es Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszát 2022 februárjában adták át, a több, mint 27 kilométeres, kétszer kétsávos szakasz nettó 125 milliárd forint hazai forrásból valósult meg. Ennek részeként újították fel a települést, és a gyorsforgalmi utat összekötő 5 számjegyű utat.

Azóta várják Tiszapüspökiben, hogy a felezővonalat felfesse a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 

– Folyamatosan érdeklődünk és reklamálunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél a felezővonal felfestésének ügyében, eddig hiába. Már egy éve átadták a hat kilométer hosszú, három szakaszban felújított bekötőutat, ami a településünket és az M4-es gyorsforgalmit köti össze, de ebből négy kilométeren azóta is hiányzik a felfestés– mondta Bander József, a település polgármestere 

Az ügyben mi is megkerestük a közutat, megkérdeztük, hogy mikor várható a balesetveszélyes helyzet felszámolása. 

– A Jász-Nagykun-Szolnok vármegye országos közúthálózatán található útburkolati jelek festését vállalkozói szerződés alapján külsős partnerünk végzi. A társaságunk által összeállított létesítményjegyzékben szerepel a 32127-es jelű tiszapüspöki bekötőút kérdéses szakasza is, de a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt leghamarabb tavasszal végezhetőek el ezek a munkálatok. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérjük – válaszolta kérdésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztálya. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában