Egyeztetés

2023.12.15. 16:30

TOP Plusz: fórumot tartottak a jászkunsági pályázatok megvalósulásáról

Szakmai fórum keretében foglalták össze az év TOP Plusz pályázataihoz kapcsolódó tervezési feladatok megvalósítását.

Köllő Judit

Az elmúlt év Top Plusszos beruházások sikereit méltatták a vármegyeházán péntek délelőtt

Fotó: Nagy Balázs

Szakmai fórumot tartottak péntek délelőtt a vármegyeházán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatokhoz kapcsolódó tervezési feladatok előrehaladásáról.  Az eseményen Hubai Imre, a Jász Nagykun Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, később pedig Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára szólalt fel.

– A TOP Plusz keretében a vármegye önkormányzatai egészen idáig 93 milliárd forint értékű fejlesztést valósítottak meg, mely összesen 390 projektre osztható – kezdte Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke. – Mindez egy olyan lehetőség volt az elmúlt évben is, ami nélkül az önkormányzatok nem tudtak volna a lakosság számára olyan minőségű szolgáltatásokat létrehozni, melyek szükségesek voltak. Az elmúlt időszak munkájának sikerei nem jöhettek volna létre a településvezetők és azok nélkül a szakértők nélkül, akik részt vettek a projektekben, amiért nagyon hálásak vagyunk – tette hozzá az elnök.

A fórumon Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára beszélt az elmúlt időszak kihívásairól. 

– Ma országépítők gyűltek össze a vármegyeházán, akik eddig is nagyon sokat tettek azért, hogy a hozzájuk tartozó települések fejlődhessenek – kezdte a szakállamtitkár. – Országuk az elmúlt években nagyon nehéz helyzetbe került, számos megpróbáltatással kellett szembenéznünk. Gondoljunk csak a koronavírusra, vagy a háborúra – ez mind-mind komoly hatással volt az életünkre, a településekre és a költségvetések mozgásterére is. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy az önkormányzatok megfelelő mederben tudják folytatni munkájukat – hangsúlyozta Ágh Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában