Ünnepi segítség

2023.12.18. 17:00

Utalvánnyal támogatták az időseket Újszászon

Az időseket segíti az újszászi önkormányzat. A szépkorúak utalványt kaptak segítségül a karácsonyi bevásárláshoz.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A megfelelő gazdálkodásnak köszönhetően mintegy nyolcmillió forintot különített el az újszászi önkormányzat a településen élő idősek megsegítésére. A támogatást utalvány formájában kapták meg a jogosultak. 

– Kérelmet kellett benyújtaniuk az időseknek, s egy önkormányzati határozat alapján részesülnek a jogosult szépkorúak fejenként tízezer forint értékű utalványban. Nyolcszázan kaptak ilyen dokumentumot – mondta el a témával kapcsolatban Dobozi Róbert. A városvezető hozzátette: az utalványokat helyi üzletekben lehet levásárolni.

– Az idősek mellett lehetőségeink szerint szeretnénk támogatni a helyi vállalkozásokat is. Ezért gondoltuk úgy, hogy az utalványt újszászi  üzletekben lehessen levásárolni. Ennek értelmében hat kereskedővel kötöttünk szerződést, náluk dohányárun és alkoholon kívül bármire lehet fordítani a tízezer forintnyi összeget – fejtette ki a városvezető. Dobozi Róberttől megtudtuk, hogy sokan már beváltották, de még december 22-ig le lehet vásárolni a támogatás összegét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában