Közlekedésbiztonság

2024.01.26. 10:30

Áthelyezték a Tiszaföldvár határát jelző táblát

A tiszazugi település határát jelző táblát a napokban helyezték át, az okokról Cseuz Zsolt alpolgármestert kérdeztük.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Google Térkép

Tiszaföldváron áthelyezték a település határát jelző táblát a napokban. A munkát hosszú egyeztetések előzték meg. A mezőtúri kereszteződéshez került körülbelül száz méterrel közelebb a tábla. Ez közlekedésbiztonsági szempontból is fontos, hiszen így a kanyarból nagyobb sebességgel érkező autóknak hamarabb kell lassítani.

– Amennyiben lehetősége adódik a környék vállalkozóinak a fejlesztésre, lakott területen tehetik meg azt, így az iparűzési adó is a településhez fut be – magyarázta előnyként Cseuz Zsolt alpolgármester.

Az egyeztetéseket egyébként körülbelül egy éve kezdték meg a Magyar Közút Zrt.-vel. Az érintett szakaszra hat új lámpaoszlopot telepített az önkormányzat, a megfelelő világítással. Forrás függvényében további lámpatesteket is ledesre cserélnének.

– A gyalogátkelőnél mindenképpen szükséges a lámpán igazítani, hogy biztonságosabb legyen az közlekedés, ott ki is cseréljük a ledre a közeljövőben – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában