Lista

2024.01.29. 09:00

Összefogtak egy didergő nincstelenért Berényben, bezárt a Tisza Szálló – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Különös feliratok kerültek a szolnoki Tisza Szálló és a gyógyfürdő ajtajára, áthelyezték a Tiszaföldvár határát jelző táblát – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Molnár Zoltán hajléktalanként évek óta egy fémlemezekből összeeszkábált konténerben lakik. Sokan próbálnak segíteni, hogy könnyebb legyen az élete

Fotó: Pesti József

1. Egy lakókocsi adhat reményt a cicájával reggelente fagyban ébredő berényi férfinak

Egy fémlemezekből összetákolt, fűtetlen lapos konténerben lakik évek óta Molnár Zoltán a jászberényi Zagyva-Zúgónál. A napokban széleskörű összefogás indult, sokan megmozdultak Zoltánért: meleg ételt, ruhákat, takarókat vittek neki, de kapott bakancsokat, rádiót és napelemes melegítő eszközt is. Segítői egy felajánlott lakókocsi felújítására gyűjtenek.

2. Különös feliratok kerültek a szolnoki Tisza Szálló és a gyógyfürdő ajtajára

Különös dolgot tapasztalhat az, aki mostanában a szolnoki Tisza Szálló környékén sétál. A műemlék jellegű épület ajtajaira, falaira, ártézi kútjára ugyanis papírosok kerültek, ezeken arról tájékoztatják az járókat, hogy a gyógyfürdő, a szállodai rész és a közkifolyó műszaki okok miatt nem üzemel. 

Napjainkra a Tisza Szálló majd minden szolgáltatása megszűnt
Fotó: Nagy Balázs

3. Fontos csomópont újul meg Berényben és Szolnokon is, de útfelújításokat is terveznek

Van, ami már készül, van, ami még előkészítési szakaszban van. Ezek eredményeként azonban már biztos, hogy ebben az esztendőben több útszakasz is megújul a Jászkunságban. A Magyar Közút szakemberei mindezek mellett burkolatjavításokat is folyamatosan végeznek.

4. Áthelyezték a Tiszaföldvár határát jelző táblát

Tiszaföldváron áthelyezték a település határát jelző táblát a napokban. A munkát hosszú egyeztetések előzték meg. A mezőtúri kereszteződéshez került körülbelül száz méterrel közelebb a tábla. Ez közlekedésbiztonsági szempontból is fontos, hiszen így a kanyarból nagyobb sebességgel érkező autóknak hamarabb kell lassítani.

Új helyre került a település határát jelző tábla
Forrás: Google Térkép

5. Megrökönyödve látta a férfi, milyen biciklivel közeledik felé egy szolnoki hajléktalan

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy többszörösen büntetett, 29 éves férfival szemben. A férfi hajléktalanként élt Szolnokon, amikor 2023. május 12-én este, fél 9 körül egy helyi pékség elől ellopott egy elektromos kerékpárt. 

A képet a sértett ismerőse csatolta a nyomozati iratokhoz, melyet akkor készített, mikor meglátta a férfit az ellopott kerékpárral
Forrás: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában